Teknoloji

YouTube Community vloggerlar ve hayranlarını buluşturacak

youtube go

youtube-logo-140415YouTube’un bir video platformu olarak başarısını üç temel üzerine inşa etmişti: Lisanssız müzik videoları, komik şeyler yapan kediler ve vloggerlar. Vloggerlar hayran kitleleri sayesinde YouTube bünyesinde önemli bir güce sahip olmuştu. Bu gücün oluşmasında hayranlarıyla rahatlıkla etkileşim içine girebilmeleri de önemli bir rol oynamıştı. Video içerik oluşturucuları ve hayranları arasındaki bağları kuvvetlendirmek isteyen YouTube, YouTube Community adını verdiği yeni sosyal ağ özelliklerini duyurdu.

Bu özelliğin temel bileşeni, her YouTube kanalına eklenecek “Community” sekmesi olacak. Bu sekme kanal sahibi için bir tür haber kaynağı gibi işleyecek. Kanal sahipleri bu sekme üzerinden yazılı durum güncellemeleri, canlı videolar, GIF animasyonları ve farklı görseller paylaşabilecek. Paylaşımlar takipçilerin abonelikler akışında gözükecek. Kanal aboneleri diledikleri takdirde Community sekmesindeki paylaşımlardan bildirimler aracılığıyla haberdar olabilecek.

youtube communityYouTube Community henüz beta sürecinde

Hali hazırda beta aşamasında olan Youtube Community John & Hank Green, AsapSCIENCE, The Game Theorists, Karmin, The Key of Awesome, Threadbanger ve Vsauce3 gibi tanınmış vloggerlar tarafından test ediliyor.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER