Eğlence

Bazı şirketler çocuk videolarındaki yorumlar nedeniyle reklamlarını YouTube’dan çekiyor

youtube orijinal icerik reklam

youtube cocukYouTube çocuk videolarına yapılan yorumlara yönelik tepkiler nedeniyle geçmişte yaşadığı bir sorunla yeniden karşı karşıya kalmış gibi görünüyor. Çocuklara yönelik videolara yapılan uygunsuz yorumların ortaya çıkarılmasının ardından bazı şirketler platforma reklam vermeyi kesti. Söz konusu şirketler arasında HP ve şekerleme devi Mars da bulunuyor. YouTube’dan reklamlarını çeken şirketlerin “gerekli ve uygun önlemler” alınıncaya kadar platforma dönmeyeceği belirtiliyor.

YouTube bu konuda daha önce harekete geçmiş ve hem çocukları kandırmaya yönelik videolara kaldırmış hem de bazı çocuk videolarını tamamen yoruma kapatmıştı. Söz konusu sorunun ivedilikle çözümü için çalışıldığını belirten yetkililer, videoları tamamen yasaklamanın endişeye yol açabileceğini ifade etti.

Ancak YouTube’un attığı adımlar, en azından şimdilik, reklam verenler adına yeterli olmamış gibi görünüyor. Pek çok şirket için reklamlarının rahatsız edici içerik veya yorumların yanında gösterilmemesi büyük önem taşıyor.

YouTube çocuk videolarındaki yorumların öncesinde de reklam boykotuyla karşı karşıya kalmıştı

YouTube daha önce de benzer bir durumla karşılaşmıştı. Reklamlarının nefret söylemi içeren videolarda gösterilmemesini isteyen çok sayıda şirket, reklamlarını platformdan çekmişti. YouTube çocuk videolarındaki yorumlar nedeniyle bir kez daha aynı akıbetle karşı karşıya kalmış durumda. Bu sorunun nasıl çözüleceği ise zamanla anlaşılacak.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER