Teknoloji

YouTube çocuk videolarındaki kötü niyetli yorumları engelleyecek

youtube mobil

youtube cocukYouTube’da çocuklara yönelik videolara kötü niyetli, tuzağa düşürme amaçlı ve cinsel yorumlar yapıldığı kısa süre önce ortaya çıkmıştı. Video paylaşım sitesi bu konuda harekete geçmek için fazla zaman kaybetmedi. YouTube çocuk videolarının yorum bölümünde bu tarz bir yorum tespit ettiği takdirde videoyu tamamen yoruma kapatacağını açıkladı.

Söz konusu problemin ciddiyeti, kısa süre önce anlaşılmıştı. Küçük çocukların jimnastik yaparken görüldüğü videoların altında cinsellik içeren veya küçük çocukları sohbete davet eden yorumlar görülmüştü. The Verge sitesinin duruma dikkat çekmesi üzerine YouTube yüz binlerce kez izlenmiş pek çok videoyu kaldırmıştı.

Video paylaşım sitesi, bu konuya ilişkin yeni önlemler alma konusunda da fazla zaman kaybetmedi. Söz konusu yorumlara asla izin verilmediğinin altını çizen YouTube, bu yorumların platformda bir daha görünmemesine yönelik adımlar attı.

Şirket tarafından yapılan açıklamada şu ifadeler kullanıldı: “Bu iğrenç yorumları engellemek için NCMEC ile birlikte çalışıyoruz ve uygunsuz davranışları kolluk kuvvetlerine bildiriyoruz. Bu haftadan itibaren, söz konusu tarzdaki yorumların görüldüğü videoları yorumlara tamamen kapatmak gibi önlemleri hayata geçireceğiz.”

YouTube çocuk içeriklerinin oluşturma sürecinde de değişikliğe gidiyor

YouTube çocuk içeriklerinin hazırlanmasında da bazı değişiklikler gerçekleştirecek. Teknolojiyi kullanarak problemli videoları daha hızlı biçimde işaretlediğini hatırlatan şirket, ailelere yönelik videolardan da “uygunsuz” olarak nitelenebilecek videoları kaldırıyordu. YouTube bundan böyle çocuk içeriklerinin oluşturulması konusunda yeni talimatları uygulayacak. Video paylaşım sitesi, bu konuda daha fazla uzman yardımı alacak.

İLGİLİ HABERLER