Teknoloji

YouTube canlı yayınları için HDR desteği geldi

youtube ios 14

YouTube yapımcıları artık canlı yayınlarında yüksek dinamik aralığı (HDR) özelliğinden yararlanabiliyor. Platform 2016 yılından bu yana önceden kaydedilmiş HDR içerikleri kullanmaya izin veriyor, ancak şimdi, canlı yayınlarda da bu teknolojiden yararlanılabiliyor.

YouTube canlı HDR yayınını destekleyen ilk büyük platform olduğunun altını çiziyor. Başlangıçta HDR10 ve HLG standartları desteklenirken YouTube, bu desteği gelecekte daha da genişletmeyi umduğunu ekliyor.

HDR, videoların daha geniş bir renk yelpazesinde ve yüksek parlaklıkta gösterilmesine izin veriyor. Siyahlar daha koyu, beyazlar daha açık olabiliyor. Böylelikle gölgelerde ve aşırı aydınlık alanlarda daha fazla detay seçilebiliyor. Sonuç olarak görüntüler daha etkileyici ve canlı oluyor. Bazıları SDR’den HDR’ye geçişin, 1080p’den 4K’ya geçişe nazaran daha fazla avantaj sunduğunu belirtiyor. Bu arada YouTube’un 4K canlı yayın desteğini 2016 yılında eklediğini de ekleyelim.

Bu yeni teknolojiden yararlanmak isteyen yapımcıların Google’ın listelediği desteklenen kodlayıcılardan bir tanesini kullanması gerekiyor. İzleyicilerin de HDR TV’lerdeki YouTube uygulaması, Chromecast Ultra veya HDR ekranlı bir Android cihazı gibi destekleyen cihaza ihtiyacı olacak. YouTube, daha fazla kodlayıcı desteği ve mobil cihazı da gelecekte HDR içerik yayını yapmayı sağlayacak şekilde eklemeyi planladığını söylüyor.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER