Eğlence

YouTube’dan canlı yayın kanalları göstermek için yeni işaret

youtube canlı yayın

YouTube aktif şekilde canlı yayın yapan bir kanalı göstermek için yeni bir işaret kullanıyor. Bu yeni işaretin duyurusunu platformun ürün şefi Neal Mohan Twitter hesabı aracılığıyla yaptı. Söz konusu işaret, canlı yayın yapan kanalın profil fotoğrafının etrafına kırmızı bir halka ve altına da “Canlı” yazısının eklenmesinden oluşuyor.

Bu halkaya dokunulduğunda kullanıcılar doğrudan canlı yayına yönlendiriliyor. Yeni işaret sayesinde kullanıcıların YouTube’daki canlı yayınlara daha hızlı şekilde erişebileceğini tahmin etmek pek zor değil.

YouTube’un canlı yayınları öne çıkarmak için kullandığı bu özellik, başka platformlarda da mevcut. TikTok’ta da canlı yapan kullanıcıların profil resimlerinin etrafında bir halka gösteriliyor. Instagram’da canlı yayın yapan kullanıcıların profil resimlerinin etrafına bir halka ekleniyor ve canlı yayın yapanlar hikaye bölümünün en başında gösteriliyor.

Sosyal platformlar arasında bu tarz etkileşimlerin olması doğal bir durum. Hikaye özelliği de Snapchat tarafından bulunmuş ve tüm platformlara yayılmıştı. Canlı yayın halkası da YouTube için çok uygun bir parça gibi görünüyor. Dolayısıyla platformun bu tarz bir ekleme yapmasına şaşırmamak gerekiyor.

İLGİLİ HABERLER