Teknoloji

YouTube’un Twitch benzeri yeni canlı yayın platformu oyun ve eSpor karşılaşmalarına odaklanacak

youtube-espor-yayin-260315

The Daily Dot’un çevrim içi video yayın sektöründeki kaynaklarına dayandırdığı haberine göre, YouTube canlı yayın platformunu oyun ve eSpor yayınına daha uygun hâle gelmesi için elden geçiriyor. Geçtiğimiz yıl Twitch’i satın almayı isteyen ancak bu isteğini gerçekleştiremeyen YouTube, eSpora olan ilgisini artırmış ve oyun severlere yönelik içeriklerini çeşitlendirme yoluna gitmişti.

YouTube’un canlı yayın konusunda uzmanlaşan 50’ye yakın mühendisi işe almaya başladığı belirtilirken, bu sürecin sonunda Google’ın YouTube Live platformunun yeni versiyonunu yayına sokmayı planladığı, oyun ve eSporun bu platformun itici gücü olacağı ifade edildi. Google’ın yenilenen platformuyla birlikte etkinlik yayınlarına başlaması bekleniyor.

Google, YouTube için çizdiği bu rotayla oyun ve eSpor yayını konusunda Amazon’un sahibi olduğu Twitch’in karşısına çıkmaya hazırlanıyor. YouTube böylelikle uzun süredir yatırım yaptığı alanda Twitch’in kurduğu hakimiyeti kırmayı hedefliyor. The Daily Dot’a göre, Google yenilenen yayın servisinin duyurusunu haziranda düzenlenecek E3 konferansında yapacak.

İLGİLİ HABERLER