Eğlence

YouTube Birleşmiş Milletler ile kadın sinemacıları destekleyecek

youtube go

youtube birlesmis milletler

YouTube Birleşmiş Milletler ile işbirliğine giderek küresel çapta yeni bir prodüksiyon programı başlattı. Şirket, yeni programıyla platformunda kadın sinemacıların ön plana çıkmasını ve seslerinin duyulmasını sağlamayı amaçlıyor. YouTube, Spaces adını taşıyan programıyla kadın sinemacılar tarafından hazırlanan filmlere yatırım yapacak. Bir yıl boyunca devam edecek Birleşmiş Milletler işbirliği çerçevesinde “değişim elçisi” olarak adlandırılan bir grup kadın sinemacı, Birleşmiş Milletler Sürdürülebilir Gelişim Girişimi’nin cinsiyet eşitliği programına destek verecek.

YouTube Spaces programında kreatif direktör olarak çalışması için dünyanın dört bir yanından altı kadın içerik geliştiricisiyle çalışıyor. Kreatif direktörlerin katkıda bulunduğu videoların sayısı şimdiden 50’yi bulmuş durumda. Söz konusu içeriklerde kadınların güncel sorunlarından tarihe damga vurmuş kadınlara saygı gösterilerine kadar uzanan çeşitli temalar işleniyor.

Birleşmiş Milletler ile yapılan işbirliği çerçevesinde YouTube’un seçtiği ilk “değişim elçileri” ise Ingrid Nilsen, Jackie Aina, Yuya, Taty Fereira, Hayla Ghazal, Louise Pentland ve Chika Yoshida oldu. YouTube’un ünlü kadınları, bir yıllık program çerçevesinde cinsiyet eşitliğini ön plana çıkaracak videolar hazırlamaları için hayranlarını teşvik etmeye çalışacak.

İLGİLİ HABERLER