Teknoloji

YouTube artık 360 derece videoları destekliyor

Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

Beklenenden biraz daha geç olsa da, YouTube nihayet sanal gerçeklik başlığı sahiplerinin merakla beklediği 360 derece video desteğini sunmaya başladı. Google, YouTube’da 360 derece video döneminin başlayacağını geçtiğimiz ocak ayında duyurmuştu.

360 derece videolar sayesinde izleyiciler sahnenin ötesini de gözlemleyebiliyor. Böylelikle, özellikle spor videoları, çok daha heyecanlı ve interaktif hâle geliyor. Bu videoları Oculus veya Google Cardboard gibi bir cihaz üzerinde izleyenler için iyice ilginçleşen bu deneyim, YouTube’un web sitesi ve Android uygulaması üzerinde de yaşanabiliyor.

Halihazırda 360 derece videoların sayısı az olsa da, 360 derece kameraların sayısı artıyor. 360cam, Bublcam, Theta gibi kameralara ek olarak, Google IC Real Tech’in Allie ve Kodak’ın SP360 kameralarında da 360 derece desteğinin pürüzsüz biçimde çalışması için sürecin devam ettiğini belirtti. Yapılan açıklamada YouTube’un video yükleyicisinin 360 derecelik videoları otomatik olarak tanıyacağı ifade edildi.

İLGİLİ HABERLER