İpucuManşetler

YouTube videoları Android ve iOS’te arka planda nasıl oynatılır?

Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

youtube arka plan video oynatmaYouTube internetin TV yerine sunduğu bir muadil oldu, bu nedenle bu servisi bir televizyon gibi, arka planda ses olsun diye açık tutan birçok kullanıcı da bulunuyor. Ne var ki, Google mobil cihazlarda bunu pek de kolay kılmıyor. Türkiye’de abone alımına açık olmayan YouTube Red aboneliği olduğu takdirde, YouTube’u arka planda çalıştırmak mümkün. Ancak diğer kullanıcılar için YouTube sadece ön tarafta çalışıyor. Bu demek oluyor ki, bir yandan YouTube’dan müzik dinlerken veya bir filmin sesini duyarken, diğer taraftan telefonu kullanmaya devam edemiyorsunuz.

Neyse ki, hem Android hem de iOS tarafında bunun etrafından dolaşmayı sağlayacak çözümler bulunuyor. Bu yazıda söz konusu platformlarda YouTube’un arka planda çalışmaya nasıl devam ettiğini kısaca anlatıyoruz.

Android

  1. Chrome internet tarayıcısında www.youtube.com adresini açın.
  2. Sağ üstte, adres çubuğunun hemen yanında bulunan üç noktalı ikona tıklatarak menüyü açın, buradan “Masaüstü sitesi iste” seçeneğini seçili duruma getirin.
  3. Dinlemek istediğiniz videoyu açın ve daha sonra oynat düğmesine tıklatın.
  4. Eğer YouTube’un size bildirimler göndermek istediğine dair bir bildirimle karşılaşırsanız, bunu kabul edin.
  5. Chrome uygulamasından çıkın. Daha sonra bildirim tepsisini açın, Chrome bildirimi içinde bulunan çalma kontrolünü göreceksiniz. Oynat düğmesine tıklatarak çalmayı sürdürün.

iOS

  1. iOS cihazınıza Dolphin web tarayıcısını indirin.
  2. Dolphin’de www.youtube.com adresini açın.
  3. Dinlemek istediğiniz videoyu açın ve daha sonra oynat düğmesine tıklatın.
  4. Dolphin uygulamasından çıkın. Daha sonra iOS Denetim Merkezi’ni açın. Buradaki çalma kontrolünden oynat düğmesine tıklatarak çalmayı sürdürün.
İLGİLİ HABERLER