EğlenceManşetler

YouTube’dan sevindiren açıklama: Apple Vision Pro uygulaması yolda

youtube apple vision pro

YouTube Apple Vision Pro karma gerçeklik başlığında kullanıcıların karşısına çıkan 600’ü aşkın özel uygulamadan biri değil. Google’ın çatısı altındaki popüler video platformu, geçtiğimiz ay Vision Pro için uygulama hazırlama planının olmadığını açıklamıştı. Ancak YouTube cephesinde işler değişmiş gibi görünüyor.

YouTube tarafından The Verge sitesine gönderilen açıklamada, Vision Pro uygulamasının şirketin yol haritasında olduğu belirtildi. Ancak uygulamanın ne zaman kullanıma sunulacağı konusunda tarih verilmedi. Açıklamada YouTube’un hâlihazırda Safari üzerinden müthiş bir deneyim sunarak Vision Pro’yu desteklediğinin de altı çizildi.

Bunun oldukça iyi bir gelişme olduğu söylenebilir. YouTube gibi şirketlerin yeni bir ürünü bu kadar kolay şekilde görmezden gelmeleri pek alışılagelmiş bir şey değil. Ancak bu kadar kolay fikir değişikliğinin de sıra dışı bir şey olduğunu belirtmekte fayda var.

YouTube’un neden fikir değişikliğine gittiği belirsizliğini koruyor. Vision Pro’nun Google veya YouTube’un beklediğinden daha popüler bir ürün olacağının sinyalini vermesi akıllara gelen ilk ihtimallerden biri oluyor. Ya da hâlihazırda Vision Pro’da kullanılabilen üçüncü taraf YouTube uygulamasının popülaritesinin Google’ı cesaretlendirmiş olması muhtemel görünüyor.

YouTube Apple Vision Pro uygulaması bazı formatlardan yoksun olabilir

YouTube Apple Vision Pro uygulaması konusunda neden fikir değiştirdiğini muhtemelen açıklamayacaktır. Bu uygulamanın 360 derece ve VR YouTube videolarını desteklemesi beklenmiyor. Hâlihazırda YouTube’da mevcut olan bu formatlar, Apple tarafından yeterince iyi bulunmadığı için Safari’de desteklenmiyor.

Apple tarafından konuyla ilgili olarak yapılan açıklamada şu ifadeler yer alıyor: “Bu içeriğin büyük bir kısmı, yüksek kalitede mekansal deneyim sunmayan cihazlar için oluşturuldu. Bazı durumlarda bu içerik hareket rahatsızlığına da neden olabilir. Çabalarımızı, mekansal fotoğraf ve videolar, Apple Immersive Video ve Apple TV’de bulunan 3D filmler de dahil olmak üzere mümkün olan en iyi mekansal medya deneyimini sunmaya odakladık.”

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER