Eğlence

YouTube Android uygulaması için gizli mod üstünde çalışıyor

YouTube Android uygulaması üzerinde bazı kullanıcılarını fazlasıyla sevindirecek yeni bir özelliği test ediyor. Android Police sitesinde yer alan habere göre, söz konusu özellik kullanıcıların arkalarında bir iz bırakmadan diledikleri videoyu izlemelerini sağlayacak bir gizli mod.

Gizli mod, Google’ın yabancısı olduğu bir konsept değil. Şirket Chrome, Chromecast ve Gboard klavye uygulamasında kullanıcılarına gizli mod ile ekstra gizlilik sağlama imkanı sunuyor. Dolayısıyla bu imkanın YouTube’a eklenmesinin pek de sürpriz olmadığını belirtmek gerekiyor.

İnternette gezinmek günümüzde iyiden iyiye kullanıcıya özel şekillenmiş bir deneyim hâline gelmiş durumda. İnternetteki her tıklama takip altında. Dolayısıyla YouTube üzerinde izlenen her video da izleme geçmişinde saklanıyor. Böylelikle YouTube’un algoritmaları da kullanıcılara tavsiye sunabiliyor. Kullanıcılar YouTube’un ayarlar menüsü üzerinden izleme geçmişini devredışı bırakabilse de, bu ayara erişebilmek pek kolay olmuyor. Bu da kimi kullanıcıları denemekten vazgeçiriyor. Ancak yeni gizli mod özelliği sayesinde izleme geçmişini devredışı bırakmanın kolaylaşması öngörülüyor.

youtube androidGizli modu aktif hâle getirmek için öncelikli olarak ekranın sağ üst kısmındaki avatara dokunmak gerekiyor. Bu avatara dokunulduğunda açılan menü üzerinden gizli mod açılabiliyor veya devredışı bırakılabiliyor. Gizli mod aktifken kullanıcıların hiçbir aktivitesi kaydedilmiyor, tüm abonelikler de görünmez hâle geliyor.

YouTube Android uygulaması üzerinde test ettiği gizli modu henüz küçük bir kullanıcı grubuna açmış durumda. İlerleyen dönemde teste daha fazla kullanıcının dahil edilmesi bekleniyor. Gizli mod özelliğinin YouTube iOS uygulamasına gelişi konusunda ise bir ipucu verilmiş değil.

İLGİLİ HABERLER