Eğlence

YouTube Android uygulamasının kodları yeni özelliklerin ipucunu veriyor

Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

YouTube Android uygulamasının son versiyonunun (v. 13) kodları üzerinde yapılan inceleme, ilginç ipuçları veriyor. Bu ilginç ipuçları arasında göze ilk olarak koyu tema desteği çarpıyor. Google söz konusu desteği daha önce masaüstünde de kullanıcılara sunmuştu.

Gerçekleştirilen inceleme işlemi, uygulamaya bir “gizli mod”un eklenebileceğini de gösteriyor. Hâli hazırda Android kullanıcıları, YouTube uygulamasına Geçmiş & gizlilik menüsü üzerinden arama ve geçmiş kaydının tutulması durdurulabiliyor. Gizli mod hem Chrome hem de Gboard uygulamalarında bulunduğu için Android kullanıcıları bir taşla birden fazla kuş vurabiliyor.

YouTube’un otomatik olarak oynatılan videoları da kendi menüsüne sahip olacak gibi görünüyor. Hâli hazırda otomatik oynatma ayarlarına genel ayarlar bölümü üzerinden erişiliyor. Ancak uygulamanın kodları, bu ayarlar için menüye ayrı bir sekme eklenebileceğini gösteriyor.

Video öncesi gösterilen reklamların nasıl geçileceği de değişecek noktalardan biri olacağa benziyor. Hâli hazırda kullanıcılar reklamları, belirlenen sürenin geçmesinin ardından ekranda beliren “reklamı geç” yazısına dokunarak geçebiliyor. Yeni yöntem ile 5 saniyenin ardından ekran üzerinde sürükleme yaparak reklamı geçmek mümkün olacak.

YouTube Android uygulamasına yeni özellikler ne zaman eklenecek?

Kodlarda rastlanan yeni özelliklerin YouTube Android uygulamasına ne zaman ekleneceği konusunda kesin bir şey söylemek pek kolay değil. Özellikler kodlara yerleştirilse de, kullanıma sunulacakları zaman konusunda bir şey söylemek mümkün görünmüyor.

İLGİLİ HABERLER