Eğlence

YouTube Akıllı İndirme özelliğini Android’de test ediyor

youtube yapay zekâ

YouTube, Akıllı İndirme olarak adlandırdığı yeni bir özelliği Android uygulamasında test etmeye başladı. Bu özellik, adından da tahmin edilebileceği üzere, telefon kablosuz ağa bağlandığında bazı videoları çevrimdışıyken de izlenebilmeleri amacıyla cihaza indiriyor. Böylelikle mobil veri tasarrufu sağlanması amaçlanıyor.

Akıllı İndirme özelliği kapsamında telefona her hafta 20 video indirilecek. İndirilecek videolar, bir algoritma doğrultusunda kullanıcılara özel olarak seçiliyor. Muhtemelen kullanıcının izleme geçmişini analiz edecek olan YouTube, ardından seçilen videoları telefon kablosuz ağa bağlandığında otomatik olarak indirecek.

İndirilen videolar, Kitaplık sekmesinin “İndirilenler” sayfasında gösterilecek. Eğer telefondaki depolama alanı azaldıysa, YouTube indirme işleminden önce kullanıcıları uyaracak.

youtube akıllı indirmeYouTube Akıllı İndirme özelliğini şu an için sadece Avrupa’da test ediyor gibi görünüyor. Bu özelliği denemek için YouTube Premium abonesi olmak da gerekiyor. Avrupa’da yaşayan Android cihaz sahibi YouTube Premium aboneleri, Ayarlar menüsündeki “Yeni Özellikleri Dene” bölümü üzerinden Akıllı İndirme’nin testine katılabilecek.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER