Eğlence

YouTube yeni abonelik servisi için henüz TV kanallarıyla anlaşma yapmadı

youtube go

youtube-logo-140415

YouTube’un yoğun trafiğini paraya çevirmek, Google’ın önemli hedefleri arasında bulunuyor. Şirketin YouTube için ücretli ve reklamsız bir abonelik servisi kurmayı değerlendirdiğine dair haberler de geçtiğimiz aylarda gündeme gelmişti. Bloomberg’de yer alan habere göre, YouTube’daki izleme süresinin yüzde 90’ını oluşturan içeriklerin sahipleri paralı abonelik servisine katılmayı kabul etti. TV kanalları gibi daha ana akım içerik sağlayıcıları ise henüz YouTube’un radarına girmiş gibi gözükmüyor.

Haberde Fox, CBS ve NBC gibi Amerikan TV kanallarıyla henüz anlaşma yapılmadığı belirtilirken, bu haliyle YouTube’un abonelik servisinin mevcut içeriklerin reklamsız sunulduğu bir mecradan ibaret olması muhtemel gözüküyor. Fiyatın uygun olması durumunda, pek çok YouTube izleyicisinin bu tarz bir tekliften de hoşnut kalabileceği belirtiliyor.

Son haberlere göre, çevrim dışı oynatma seçeneği de sunacak reklamsız abonelik servisi için aylık 10 dolar ödemek gerekecek. Şirket, müzik videolarına odaklandığı YouTube Music Key için de benzer bir fiyat politikası izliyor. Google’ın YouTube’un yeni abonelik modeliyle orijinal içerik konusuna da daha fazla ağırlık vermesi bekleniyor.

Google’ın anlaşmalar konusunda önceliği YouTube’un halihazırda büyük ilgi gören içerik sahiplerine vermesi doğal bir tercih olarak niteleniyor.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER