BilimEğlence

YouTube 5G ile koronavirüs arasında bağlantı kuran videoları öne çıkarmayacak

youtube sıra
Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

YouTube video platformunda, 5G teknolojisi ile koronavirüs arasında bağlantı var olduğuna dair yanlış iddialar içeren videoları tavsiye etmeyi azaltacağını kaydetti.

Şirket, politikalarını ihlâl eden videoları kaldıracağını söyledi. Ancak koronavirüsün dışında, 5G ile ilgili komplo teorileri içeren videolara izin vereceğini, ancak sınırları belirsiz içerik olarak nitelendirmeye devam edeceğini de kaydetti. 5G ile koronavirüs bağlantısını öne süren videolar ise arama sonuçlarında arkalara atılacak veya kaldırılacak.

Birleşik Krallık’ta geçtiğimiz hafta içinde en az yedi baz istasyonu kulesi ateşe verildi. Bunların dört tanesi ise geçen hafta sonu, sadece bir gün içinde gerçekleşti. İnternet üzerinde, baz istasyonları ile koronavirüs salgını arasında bağlantı kuran komplo teorilerinin yayılmasının ardından bu tür saldırılar gerçekleşti. Üstelik ateşe verilen kulelerden bir tanesi 5G bağlantı hizmeti vermiyordu.

YouTube adına İngiliz The Guardian gazetesine konuşan bir sözcü, tıbbi tedavi aramak yerine, koronavirüsü önlemek için tıbbi olarak asılsız yöntemleri tanıtan videoları yasaklayan açık politikaların bulunduğunu kaydetti. Kullanıcıları zararlı şekillerde yanlış bilgilendirebilecek 5G ve koronavirüs ile ilgili komplo teorileri gibi sınırda içerik önerilerinin azaltılmasına başlandığını da sözlerine ekledi.

İLGİLİ HABERLER