Eğlence

YouTube 50 milyon Premium ve Music abonesine sahip

youtube premium

Google, YouTube Music ve YouTube Premium‘a abone olan veya bunu deneyen 50 milyon kullanıcıya sahip olduğunu duyurdu. Bu, geçen aralık ayında açıklanan 30 milyon abone sayısına göre dikkate değer bir artışa karşılık geliyor. Üstelik alanda rekabet eden daha fazla hizmet olsa bile, YouTube ve YouTube Music’in ücretsiz sürümlerinden geçen kullanıcı sayısının artmaya devam ettiğini gösteriyor.

Google, bu 50 milyon sayısını daha fazla kırmıyor, bu nedenle YouTube Music veya Premium’a abone olan ve hizmetlerin bir aylık ücretsiz deneme sürümünü kullananların sayısını gerçekten bilmiyoruz. Ancak, blog gönderisi müzik hakkında çok fazla zaman harcıyor ve YouTube’u en hızlı büyüyen müzik aboneliği hizmeti olarak selamlıyor. Variety ise Google’ın numaralarını diğer akış hizmetleriyle de karşılaştırdı. Spotify’ın yaklaşık 165 milyon abonesi olduğunu bildiriyor ve Financial Times, Apple Music’in 78 milyon olduğu tahminlerini aktarıyor. Apple son olarak Haziran 2019’da, Apple’ın müzik hizmetinin 60 milyon aboneyi geçtiğini kaydetmişti.

YouTube Premium ve Music aylık fiyatları

YouTube Music Premium’un aylık fiyatı 13,99 TL’dir ve kullanıcıların reklamsız müzik dinlemesine ve indirmesine olanak tanır. YouTube Premium ayda 16,99 TL’lik fiyata sahiptir ve abonelere YouTube Music’in tüm avantajlarına erişim sağlar ve ayrıca normal videoları reklamsız indirme ve izleme olanağı sunar. Premium aboneler, başka bir uygulamayı kullanırken veya telefonları kilitliyken videoların arka planda oynatılmasını da sağlayabilir. Platformda müzik dışı içerik izlemek için çok zaman harcayanlar için, bu çok daha fazla para için çok daha iyi bir deneyim.

Google, 20 milyon abone artışına neyin neden olduğu hakkında yorum yapmadı, ancak geçen yılki sayının, Google’ın Play Müzik hizmetini kapattığı sıralarda bildirildiğini dikkate almakta fayda var. Buna kaç kişinin abone olduğunu söylemek zor, ancak 2019 yılında hem Google Play Müzik hem de YouTube Music’in toplam 15 milyon aboneye sahip olduğu bildirilmişti.

Tetikleyici unsuru bilmeden, bu artışın Google için tam olarak ne anlama geldiğini söylemek zor. Daha fazla insan, videoların arka planda reklamsız oynatılmasına izin vermekle mi ilgileniyordu, yoksa Spotify ve Apple Music’e bir alternatif veya ek mi arıyorlardı? Ne var ki, daha fazla insanın en azından YouTube’un ücretli teklifleriyle ilgilendiğini görüyoruz.

İLGİLİ HABERLER