Eğlence

YouTube 360 derece videoların ısı haritasını çıkarıyor

youtube 360 dereceYouTube 360 derece videolar ve sanal gerçeklik içerikleri hazırlayan yapımcılara yardımcı olmak için yeni çözümleme araçları çıkardı. Söz konusu araçlar arasında 360 derece videolarda izleyicilerin baktıkları yerleri gösteren bir ısı haritası da yer alıyor.

İzleme sayısı 1000’i aşan videolar için gösterilecek olan ısı haritaları, videoların hangi bölümlerinin izleyicinin dikkatini çektiğini ve belli bölgelere ne kadar bakıldığını gösterecek.

YouTube yeni araçlarıyla içerik oluşturucularına çevreleyici deneyimlerini mükemmelleştirmeleri için bir kez daha yardım ediyor. 360 derece videoları izlemek için sanal gerçeklik başlıklarının başında da çeşitli yöntemler bulunuyor. YouTube’un mobil uygulamaları ya da masaüstü sitesi üzerinden de 360 derece videolar izlenebiliyor.

YouTube 360 derece videolar için genel ipuçları da veriyor

YouTube gelişmiş çözümleme araçlarının yanı sıra, genel ipuçlarıyla da 360 derece video yapımcılarına yardımcı oluyor. YouTube’ ilk olarak videonun başlangıcında görülen bölgeye odaklanılmasını öneriyor. Yapılan araştırma, izleyicilerin videolardaki zamanlarının yüzde 75’inde önlerindeki 90 derecelik alanlara baktığını gösteriyor. İzleyicilerin tüm videoyu keşfetmesini isteyenlere ise farklı açılardan etkileşime girilebilen sahneler hazırlamaları öneriliyor. YouTube izleyicilerin odak noktasının yönlendirilmesi için animasyonlardan yararlanılmasını da tavsiye ediyor.

İLGİLİ HABERLER