EğlenceManşetler

YouTube 2022’de içerik oluşturucular ve izleyiciler için getireceği yenilikleri detaylandırdı

youtube shorts para kazanma

YouTube, içerik oluşturucuların içeriklerinden para kazanma, izleyicilerle etkileşim kurma ve kanalları için yeni fikirler üretme yollarını genişletiyor. Yeni özellikler, YouTube’un ürün sorumlusu Neal Mohan tarafından perşembe günü yayınlanan uzun bir blog gönderisinde tanıtıldı ve yıl boyunca kullanıma sunulacak.

İlk olarak, YouTube Shorts bu yıl çok sayıda yeni özellik ve araç kazanıyor. İçerik oluşturucu tarafında YouTube, yeni video efektleri, düzenleme yetenekleri ve yaratıcıların TikTok’ta yaptığı gibi, kısa bir içerik oluşturarak yorumları yanıtlama yeteneğini kullanıma sunmayı planladığını söylüyor.

Ayrıca YouTube, markalı içeriklerin yollarını genişletmek, Super Chat’i Shorts’a getirmek ve nihayetinde Short videosu üzerinden alışveriş yapma olanağı sağlamak da dahil olmak üzere içerik oluşturucuların Shorts’tan para kazanmaları için yeni yollar sunmayı planlıyor.

Şirket, alışverişin daha genel olarak uygulama genelinde yaygınlaştırılacağını söylüyor. Alışveriş yapılabilen videoların ve Canlı Alışverişin ötesinde, alışverişi YouTube deneyimine dahil etmenin başka yollarını da araştırıyor.

Ayrıca YouTube, bu yıl içerik oluşturucuların yeni içerik oluşturmasına yardımcı olacak bir dizi başka özellik sunuyor. YouTube Studio’ya, içerik oluşturucuların, görüntüleyenlerin bağlantılarıyla nasıl etkileşim kurduklarını anlamalarına ve yeni videolar için fikir üretmeye yardımcı olacağını söylediği yeni bilgiler eklenecek.

Ek olarak, YouTube bu yıl içerik oluşturucuların birlikte canlı yayın yapmalarına olanak tanıyacak, bir kez daha etkileşimi artıracak ve izleyicilerle konuşulacak şeylerin yetersiz kalması sorununa çözüm getirecek.

Kullanıcı tarafında, YouTube yetenekli üyelikler olarak bilinen popüler bir Twitch özelliğini daha yaygın bir şekilde getirmeyi planlıyor. Şirket, daha önce duyurulan özelliği test etmeye başladı, ancak Mohan, YouTube’un önümüzdeki aylarda bu özelliğin kapsamını ve yeteneklerini genişletmeyi beklediğini yazıyor.

Buna ek olarak YouTube, yakında TV’de izlediğiniz videoyla telefonunuzda etkileşim kurmanıza olanak tanıyan bir entegrasyon sunacak. Bu, her iki cihazda da aynı hesapta oturum açtığınızda çalışacak ve diğer şeylerin yanı sıra görüntüleyenlerin mobil cihazlarından video okumasına veya yorum yazmasına ve video paylaşmasına olanak tanıyacak.

Son olarak, yurt dışında kullanımda olan YouTube TV, Mohan’ın görünümü ve hissi iyileştireceğini ve kullanıcıların favorilerini daha kolay organize etmelerine izin vereceğini yazdığı biçimde bu yıl yeniden tasarlanıyor. 2022 YouTube için büyük bir değişim yılı olacak gibi görünüyor.

İLGİLİ HABERLER