EğlenceManşetler

YouTube 2017’nin en popüler videolarını açıkladı

youtube orijinal icerik reklam

youtube 20172017’nin son ayına girilmesiyle birlikte sosyal ağlar ve video platformları, geride kalmak üzere olan yıla ilişkin değerlendirmelerini paylaşmaya başladı. Dünyanın en popüler video paylaşım platformu YouTube da bu furyaya katıldı. YouTube 2017 yılında hem Türkiye hem de dünya genelinde popüler olan videoları açıklarken, videoları müzik ve genel içerik olmak üzere iki farklı kategoride değerlendirdi.

Genel içerik kategorisinde Türkiye’deki YouTube ziyaretçilerinin en çok izlediği video, başrolünü Şahan Gökbakar’ın üstlendiği Recep İvedik 5 filminin fragmanı oldu. İlk 5’in geri kalan kısmında ise YouTuberlar tarafından hazırlanan içerikler yer alıyor. Reynmen ve Berkcan Güven’in ortak yapımı olan “#biziz” isimli video, en çok izlenen ikinci video oldu. Bu videoyu Enes Batur tarafından hazırlanan “Youtuberların Düşüşü” isimli Despacito parodisi izledi. Orkun Işıtmak’ın “Yorumlarla Şarkı Yapmak” başlığı altında şarkıcı Ece Seçkin ile hazırladığı video, en çok izlenenler sıralamasında dördüncülüğe yerleşti. Berkcan Güven, “YouTube Benim İşim” adını taşıyan videosuyla ilk 5’e bir iş daha sokmayı başardı.

En çok izlenen ilk 10 video sıralamasının geri kalanında ise sırasıyla şu videolar bulunuyor: Söz – 1. Bölüm, Sıfır Bir – “Bir Zamanlar Adana’da” 2. Sezon 5. Bölüm (2. Sezon Finali), İngiliz şarkıcı Anne Marie ile Cizreli Mehmet Ali’nin düeti, Ahmet Kural & Murat Cemcir – Sie Liegt in Meinen Armen, Arif V 216 – 45 Saniye.

Türkiye’de YouTube üzerinden en çok izlenen müzik videoları sıralamasında ise zirve “Sen Olsan Bari” ile Aleyna Tilki’nin oldu. Genç şarkıcıyı Yolla ile Tarkan izledi. Tüm dünyada büyük ilgi gören Ed Sheeran’ın “Shape of You” videosu, Türkiye’de de üçüncülüğü aldı. Derya Uluğ’un Canavar’ı dördüncü olurken, Çağatay Akman da “Sensin Benim En Derin Kuyum” ile en çok izlenen beşinci videonun sahibi oldu.

Genel içerik videolarında küresel sıralamanın zirvesine The Mask Singer 2 yarışmasına ait bir video yerleşti. Bu videoyu Kyle Hangami’nin Ed Sheeran’ın Shape of You’su için yaptığı özel dans videosu izledi. Ed Sheeran’ın James Corden’a konuk olduğu Carpool Karaoke videosu da ilk 10’a girmeyi başardı. Animasyon kısa film “In a Heartbeat” ve BBC News’e bağlanan babalarını rahatsız eden çocukların videosu da en çok izlenenler arasında yer alıyor.

Despacito YouTube 2017 küresel müzik videoları listesinin zirvesinde

YouTube 2017’de dünya genelinde ziyaretçilerinin en çok izlediği müzik videolarını da açıkladı. Luis Fonsi’nin Despacito’su, listenin zirvesinde yer alıyor. Despacito’nun platformda bugüne kadar en çok izlenen video olma unvanını taşıdığını düşününce bu duruma şaşırmamak gerekiyor. Despacito’yu yılın bir diğer çılgınlığı olan Ed Sheeran’ın Shape of You’su için çekilen video izliyor.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER