Teknoloji

YotaPhone 3 tanıtıldı: Çift ekran, Qualcomm Snapdragon 625 işlemci

yotaphone 3Çift ekranlı YotaPhone geri döndü. Baoli Yota, serinin en yeni telefonu YotaPhone 3’ü resmen duyurdu. Android işletim sistemli telefonun önünde Samsung tarafından üretilen 5.5 inç 1080p Super AMOLED ekran bulunuyor. Arka panelde ise 5.2 inç E-ink ekran yer alıyor. Telefon, eylül ayının ortasında Çin’de satışa sunulacak. JD.com üzerinden satılacak telefonun fiyat etiketinde 4000 yuan (2092 TL) yazacak.

Çift ekranın varlığına rağmen, yeni YotaPhone iPhone’u andıran üst sınıf bir görünüme sahip. 3300 mAh kapasiteli pile sahip telefonda USB-C girişi, 13 megapiksel arka kamera, 12 megapiksel ön kamera, çift SIM kart yuvası ve ana ekran tuşuna yerleştirilmiş parmak izi tarayıcısı bulunuyor. Telefonun kalbinde ise Qualcomm Snapdragon 625 işlemci yer alıyor.

YotaPhone 3 bellek ve dahili depolama alanı konusunda selefinin önüne geçiyor. Baz modelde RAM kapasitesi 4 GB’ye yükselirken, dahili depolama alanı seçenekleri 64 ve 128 GB olarak sıralanıyor. Kutusundan Android Nougat ile çıkacak telefon, Yota’nın özel arayüzünü taşıyacak.

YotaPhone 3 Çin dışındaki pazarlarda da satılacak

Yeni YotaPhone’un Çin dışındaki pazarlarda da satılacağı şirket tarafından doğrulandı. Bu pazarlardan birinin Rusya olacağı belirtilirken, “diğer” pazarlar ve tahmin çıkış takvimi konusunda bilgi verilmedi.

İLGİLİ HABERLER