Manşetler

Duyuru: Yorum sistemimiz yenilendi

Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

Yorumlar sizin herhangi bir yazı veya haberle ilgili düşüncelerini aktarmanız noktasında önemli bir araç görevi üstleniyor. Ancak itiraf edelim bu alanı yönetmek konusunda şimdiye kadar pek başarılı olduğumuz söylenemez. Yazı ve haberler yüksek okuma sayısına ulaşsa da, söz konusu düşüncelerin dile getirilmesi olunca istenen katılım yakalanamadı.

teknoblog-yorum

Son bir yıldır Facebook’un yorum aracını kullandık ve bu şekilde kullanıcıların herhangi bir üyelik zahmetiyle uğraşmadan, ayrıca kendi adlarıyla yorum bırakmalarını sağlamak istedik. Aslında bu yolla özellikle Facebook kullanıcılarının belirli bir katılımını sağladık. Ancak bu durumda Facebook üyesi olmayan kullanıcılarımızı dışarıda bırakmış olduk. Facebook kullanıcısı olmayan okuyucularımızdan daha genel kullanıcı kitlesine açık bir yorum sistemi sunulmasına yönelik talepler almaya başladık. Neyse ki, sonunda düzgün bir yorum sistemine geçiş yapıyoruz.

Bundan böyle Disqus adı verilen yeni bir yorum sistemini kullanıyoruz. Disqus popüler web sitelerinin de yararlandığı yorum araçlarından bir tanesi. Kolay yorum bırakma, yorumların beğenilmesi, yorumu cevaplama, Facebook veya Twitter gibi sosyal medya hesaplarını entegre etme noktasında Disqus oldukça esnek ve kullanışlı bir ortam sunuyor. İşte bu yeni sistemle siz değerli okuyucularımızın, ziyaretçilerimizin, takipçilerimizin haber ve yazılarımıza olan katılımının artacağına inanıyoruz.

Yorumlar yine Teknoblog ekibinin onayından geçecek. Bunu belirli bir seviyeyi muhafaza etmek, hem sizin hem de bizim hukuki açıdan zora düşmemizi engellemek için yapmak zorundayız. Ancak her zaman düşüncelerinizi buradan istediğiniz şekilde aktarabilmeniz noktasında gayret göstereceğiz. Yorum bırakmak için en azından Disqus sistemine üye olmanız gerekebilir, bunun için sadece adınız ve e-posta adresiniz yeterli olacak.

Bu arada Facebook’un yorum aracı da bir süre daha yazı ve haber sayfalarında kalmaya devam edecek. Yeni aracımız belirli bir kabul düzeyine ulaştıktan sonra bu araç da artık Teknoblog üzerindeki ömrünü tamamlamış olacak.

İLGİLİ HABERLER