Teknoloji

Eski Nest teknoloji şefi Yoky Matsuoka Apple’a katılıyor

Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

yoky-matsuoka-040516Apple, robotik çalışmalar konusunda uzmanlaşan Yoky Matsuoka’yı bünyesine kattı. Fortune’da yer alan habere göre, Matsuoka Cupertino merkezli şirkette sağlık projeleri üzerine çalışacak. Matsuoka’nın özgeçmişi oldukça etkileyici. 2009’da Google’ın deneysel çalışmalar yapan Google X laboratuvarını kuranlardan biri olan yeni Apple çalışanı, daha sonra teknoloji şefi olarak Nest’e katılmıştı. Daha öncesinde Carnegie Mellon Üniversitesi’nde robotik teknolojiler üzerine ders veren Matsuoka’nın öğrencilerinden birisi de Nest kurucularından Matt Rogers’tı.

Matsuoka’nın Apple bünyesinde şirketin HealthKit, ResearchKit ve yeni duyurulan CareKit gibi sağlık girişimleri üzerinde çalışması bekleniyor. Mart ayında duyurulan CareKit, geliştiricilerin kişisel sağlık yönetimiyle ilgili uygulamalar hazırlamasını ve bu uygulamalar tarafından toplanan verilerin doktorlarla paylaşılmasını mümkün kılıyor.

Matsuoka, Nest’ten ayrıldıktan sonra Twitter’a katılma noktasına gelmiş, ancak oldukça ciddi ve hayati tehdit içeren bir sağlık problemi nedeniyle söz konusu kararı askıya almıştı. Geçtiğimiz mayıs ayında Medium üzerinden bir paylaşımda bulunan Matsuoka, ilk etapta ailesi ve bazı kişisel projeler üstüne odaklanacağını söylemiş, ancak bir süre sonra teknoloji dünyasındaki kariyerine geri döneceğini ifade etmişti.

CV’sine bakıldığında Apple’ın Matsuoka’yı işe almış olması kulağa pek şaşırtıcı gelmiyor. Eski Nest yöneticisinin deneyimi, şimdi de sağlık yazılımları konusunda Cupertino merkezli şirketin hizmetinde olacak. Fortune’da yer alan habere göre, Matsuoka Apple’da COO olarak görev yapan ve Apple Watch ile sağlık birimlerinin yönetimini üstlenen Jeff Williams’a bağlı olarak çalışacak.

İLGİLİ HABERLER