Teknoloji

Yoğun talep gören Nexus 4 de iFixit tarafından söküldü

Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

Geçen hafta piyasaya çıkan ve büyük talep gören 2012 model Nexus akıllı telefonu Nexus 4 de iFixit tayfası tarafından söküldü. Böylelikle LG’nin bu yeni nesil Nexus telefonunda neler kullandığını daha detaylı bir şekilde görme fırsatı bulduk. Bu arada iFixit bu cihazı sökmek isteyenlerin onu tekrar birleştirmek için fazla çaba sarfetmeyeceğini söylüyor.

Sökme işlemi bir çift T5 Torx vidanın çıkarılması ve arkanın ön bölümden ayrılmasıyla başlıyor. Cihazın arkası bir pil kapağında şimdiye kadar pek görmediğimiz bileşenlerin alaşımından elde edilmiş gibi görünüyor. Aslında bu kapak teknik anlamda bir pil kapağı değil, cihazın bir yarısı ve üzerinde NFC antenini besleyen basınç kontaları ve kablosuz şarjın çalışması için gerekli olan bobini barındırıyor. Pil ise cihazın ön yarısında bulunuyor ve fazla miktarda yapıştırıcıyla kasaya tutturulmuş; bu da yerinden çıkarılmasının zor olduğu anlamına geliyor. Tabii ki, iFixit tayfası bu bataryayı yerinden çıkarmış, ancak acemilerin bu işlemden uzak durması tavsiye ediliyor. Hoparlör ise iki adet vidayla tutturulmuş, ortalıkta bağlantı için herhangi bir kablo görünmüyor, iki adet yay kontak bunun değiştirilmesini oldukça kolay hâle getiriyor.

Ana kart Toshiba THGBM5G6A2JBA1R 8 GB flaş bellek ve Samsung K3PE0E00A 2 GB RAM içeriyor. Bunun yanı sıra Qualcomm WTR1605L yedi bant 4G LTE yongası da bu karışıma dahil oluyor. Bu Qualcomm yongasının varlığı Nexus 4’ün tüm versiyonlarının 4G LTE destekli olduğu anlamına gelmiyor, ancak Qualcomm’un radyo işlemcisi üzerinde ayarlamalar yapılarak söz konusu desteğin uygun şebekelerde sağlanması mümkün oluyor.

İlgili >> iFixit

İLGİLİ HABERLER