Teknoloji

Yo uygulaması İsrail’de terör saldırılarının takibi için kullanılıyor

yo-uygulama-200614

İnsanların birbirlerine sadece “yo” şeklinde sesli bir mesaj göndermelerine izin veren Yo uygulaması çoğu kişi tarafından saçma görülmüş, bu uygulamanın milyon dolar mertebesinde yatırım alması şaşırtmıştı. Ancak görünüşe göre, bu uygulama sanıldığından daha önemli bir iş yapıyormuş.

The Times of Israel tarafından verilen habere göre, bir grup geliştirici Yo uygulamasını İsrail genelinde meydana gelen terör saldırılarına karşı insanları uyarmak için kullanılıyor. Red Alert: Israel adlı uygulamanın güncellemelerine abone olan bir Yo kullanıcısı basit bildirimler alıyor. Aslında Red Alert uygulaması aynı türdeki roket, havan topu veya füze saldırıları hakkında kullanıcılara daha detaylı bildirimler gönderiyor. Yo kullanıcıları da bu bildirimlerden yararlanacak.

Yo uygulamasına giriş yapan İsrailliler bundan böyle kolay bir şekilde saldırılar hakkında bilgi sahibi olmaya başlayacak. Ayrıca Yo’nun desteklendiği her yerde Red Alert de uyarı yapma imkanı bulacak, bu da uygulamanın kapsamını daha da genişletecek.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER