Teknoloji

Yıldız Savaşları tanıtımıyla Google hesabınızı karanlık tarafa taşıyın

Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

google-yildiz-savaslari-231115

Yıldız Savaşları serisinin yedinci filmi olan Güç Uyanıyor için geri sayım devam ediyor. 17 Aralıkta vizyona girecek film için tanıtım çalışmaları şimdiden başlamış durumda. Yapımcı Disney’in bu yönde attığı son adım, dünyanın en büyük teknoloji şirketlerinden biri olan Google ile işbirliğine gitmek oldu.

Söz konusu işbirliği, kullanıcıların popüler Google servislerinden, özel Yıldız Savaşları: Güç Uyanıyor temaları eşliğinde faydalanmalarını mümkün kılıyor. Böylelikle yeni Yıldız Savaşları filminden sağır sultanın bile haberdar olacağı rahatlıkla söylenebilir.

Google.com/StarWars adresini ziyaret eden Google kullanıcılarından aydınlık ve karanlık taraf arasında seçim yapmaları isteniyor. Yapılan seçim doğrultusunda, çeşitli Star Wars temaları Google servislerinde kullanıcıların karşısına çıkıyor.

Örneğin Google Chrome internet tarayıcısının sekmelerinde parçalanmış Star Destroyer’ların resimleri görülebiliyor. Google Haritalar uygulamasındaki Sokak Görünümü işareti ise bir Rebel Alliance pilotu veya Stormtrooper olarak tekrar giydirilebiliyor. YouTube’daki oynatma çubuğu ise, kullanıcının seçtiği tarafa göre bir ışın kılıcı rengine dönüşüyor.

İLGİLİ HABERLER