Eğlence

Yıldız Savaşları evreninde heyecan verici yeni filmler kapıda

yıldız savaşları

Star Wars Celebration etkinliği başladı. Lucasfilm, Disney+’ta yayınlanacak yeni diziler hakkında bilgilerin yanı sıra, Yıldız Savaşları serisinin sinema dünyasında neler olacağına dair daha fazla bilgi paylaştı. Daisy Ridley’nin Rey karakteriyle geri döneceği üç yeni Yıldız Savaşları filmi duyuruldu.

Bu filmlerden ilki, Skywalker efsanesinin son halkası olan ve beyaz perdeye gelen en son Yıldız Savaşları filmi The Rise of Skywalker‘ın olaylarından 15 yıl sonrasında geçecek. Film, Rey’in yeni bir Jedi Düzeni kurma sürecine odaklanacak. Oscar ödüllü yönetmen Sharmeen Obaid-Chinoy (Ms. Marvel, Saving Face) bu filmin yönetmenliğini üstlenecek.

James Mangold (Logan, Indiana Jones ve Dial of Destiny) yönetmenliğindeki bir diğer film ise, Güç ve Jedi’ların kökenlerine eğilecek. The Hollywood Reporter‘a göre, bu film, Yıldız Savaşları evreninde bugüne kadar gördüğümüz her şeyden 25.000 yıl önce geçecek.

Ayrıca, Dave Filoni nihayet canlı aksiyonlu bir Yıldız Savaşları filmi yönetme şansı bulacak. Filoni, yıllardır Yıldız Savaşları’nın kalbinde yer alıyor. 2008 yapımı animasyon filmi Star Wars: The Clone Wars’ı yönetti ve Disney+ dizileri The Mandalorian, The Book of Boba Fett, Ahsoka ve Skeleton Crew gibi projelerde büyük rol oynadı. Filoni’nin yöneteceği film, bu dizilerin hikayelerini bir araya getirerek tamamlayacak.

Yeni Yıldız Savaşları filmlerinin gösterim tarihleri henüz belli değil

Disney ve Lucasfilm, bu filmlerin gösterime gireceği tarihleri henüz açıklamadı. Ancak Disney’in şu anki programında, 2025 ve 2027 yıllarında gösterime girecek adı henüz açıklanmamış Yıldız Savaşları filmleri bulunuyor.

Son üç Yıldız Savaşları filmi (The Last Jedi, Solo ve The Rise of Skywalker) geniş bir beğeni toplamadıktan sonra, Disney ve Lucasfilm, her yıl bir film yayınlama planlarına geri adım attı. Patty Jenkins’in Rogue Squadron, Game of Thrones yaratıcıları David Benioff ve D.B. Weiss tarafından hazırlanan bir üçleme, The Last Jedi yönetmeni Rian Johnson tarafından hazırlanan başka bir üçleme ve Taika Waititi ve Marvel Studios başkanı Kevin Feige tarafından hazırlanan projeler gibi bir dizi Yıldız Savaşları filmi çıkarmaya çalıştılar.

Çeşitli haberlere göre tüm bu projeler ya iptal edildi ya da öncelikleri düşürüldü. Disney ve Lucasfilm, şimdi duyurdukları bu üç yeni filmle, Yıldız Savaşları‘nın sinema salonlarındaki başarısını yeniden ateşlemeyi umuyor. Elbette, bu filmlerden ilkinin gösterime girmesini en az birkaç yıl beklememiz gerekecek.

Yıldız Savaşları hayranları için bu yeni filmler, evrenin daha önce keşfedilmemiş bölgelerine dalma ve yeni maceralara atılma fırsatı sunuyor. Rey‘in yeni Jedi Düzeni’nin yaratılması ve Jedi’ların kökenlerini ortaya çıkaran filmler, serinin hayranlarını tatmin etmek için yeterli olabilir.

Sonuç olarak, Star Wars Celebration etkinliği ve duyurulan yeni filmler, Yıldız Savaşları evrenine olan ilginin devam ettiğini gösteriyor. Bu yeni projelerle, Disney ve Lucasfilm, geçmişteki başarılarını tekrar yakalayarak hayranları ve eleştirmenleri memnun etmeyi umuyor.

İLGİLİ HABERLER