Ulaşım

Yerli otomobil tanıtım tarihi duyuruldu, üstü örtülü fotoğrafları paylaşıldı

yerli otomobil tanıtım tarihi
Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

Yerli otomobil modelini göreceğimiz tarih en sonunda netleşti. Aynı zamanda yeni tanıtılacak otomobillerin üstü örtülü biçimde çekilmiş fotoğraflarını da gördük.

Yüzde 100 elektrikli olarak çalışacak şekilde tasarlanan yerli otomobilin biri binek biri de SUV olmak üzere iki farklı versiyonu ilk etapta üretim hattından çıkacak. Aynı zamanda iki farklı renk seçeneğiyle ilk kez gösterileceği de belirtiliyor.

Yerli otomobilin tanıtımı için geçtiğimiz günlerde bunun gerçekleşeceği ve bizzat Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın yapacağı deneme sürüşüyle birlikte tanıtımın yapacağı söylenmişti. Ancak planlanan bu tanıtım daha ileri bir tarihe ertelenmişti. Bunun üzerinden fazla zaman geçmeden yerli otomobil tanıtım tarihi ile ilgili resmi bir bilgilendirme yapıldı.

Yerli otomobil 27 Aralık tarihinde düzenlenecek bir etkinlikle birlikte resmen tanıtılacak. Bu tarih duyurusuyla birlikte, haftaya cuma günü tanıtılacak iki versiyonun fotoğrafı da Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank tarafından paylaşıldı. Bakan, üstü örtülü halde görünen otomobillerin ortasında poz verdi.

Yerli otomobil projesinde BMC, Turkcell, Zorlu Holding ve Kök Grubu gibi Türkiye’nin önde gelen kuruluşları, Türkiye’nin Otomobili Girişim Grubu adı altında yer alıyor. Proje devlet tarafından teşvik edildi ve destekleniyor. Otomobil üretimi için inşa edilecek fabrikanın Kocaeli’nin Gebze ilçesinde bulunan Bilişim Vadisi’nin yanında olacağı belirtiliyor.

İLGİLİ HABERLER