Ulaşım

Yerli otomobilin dünyayla buluşacağı tarih belli oldu

yerli otomobil
Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

Uzun süredir merakla beklenen yerli otomobilin lansmanı, 2019’un son günlerinde gerçekleştirilmişti. Büyük heyecan yaratan yerli otomobil, dünyaya açılmak için de fazla zaman kaybetmeyecek.

ShiftDelete.Net sitesinde yer alan habere göre, yerli otomobilin dünya ile buluşması 24-27 Şubat arasında Barselona’da düzenlenecek 2020 Mobil Dünya Kongresi‘nde gerçekleşecek. Otomobil, Turkcell standında MWC 2020 ziyaretçilerinin karşısına çıkacak.

Otomobil üreticileri genellikle MWC yerine CES’te boy göstermeyi tercih ediyor. Ancak yerli otomobilin üreticisi TOGG‘un MWC 2020 tercihinin arkasında mantıklı gerekçeler bulunuyor. Yerli otomobilin mobil teknolojilerle desteklenen akıllı yaşam vizyonu, otomobilin Barselona’da görücüye çıkmasını da anlaşılır kılıyor.

TOGG, yerli otomobilin akıllı yaşam vizyonu hakkında sosyal medya hesaplarından paylaştığı bir videoyla bilgi vermişti. Söz konusu videoda, elektrikle çalışan yerli otomobilin sürekli internete bağlı bir araç olacağı yeniden hatırlatılıyor. Takvimi inceleyerek toplantı yerini bulma ve buna göre navigasyonu ayarlama, önemli günleri hatırlatma gibi yetenekler de yerli otomobilde sürücüleri karşılayacak.

TOGG tarafından yayınlanan video, dikkat çekici başka özellikleri de gösteriyor. Sesli kontrol, uygulama desteği, akıllı evin kontrolü, hava durumu bilgileri, e-ticaret siparişlerinin otomobilin bagajına teslim edilmesi gibi yetenekler de TOGG’un yerli otomobil için çizdiği akıllı yaşam vizyonunun parçaları arasında bulunuyor.

İLGİLİ HABERLER