Ulaşım

Yerli otomobil heyecanı sosyal medya paylaşımlarıyla artacak

yerli otomobil

Yerli otomobil ile 27 Aralık Cuma günü düzenlenecek tanıtım toplantısında tanışıyoruz. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın katılımıyla düzenlenecek toplantının öncesinde, yerli otomobilin geliştirilmesinden sorumlu Türkiye’nin Otomobili Girişim Grubu, Twitter hesabı üzerinden otomobilin farlarını gösteren bir paylaşım yaptı.

Paylaşılan fotoğrafta yerli otomobilin sıra dışı ön far tasarımı dikkat çekiyor. LOG’un haberine göre, yerli otomobilin tasarımında İtalyan Pininfarina markasının önemli rol oynadığı belirtiliyor. Hatta bu markanın Pininfarina K350 modelinin yerli otomobille tasarım açısından önemli benzerlikleri bulunduğunun da altı çiziliyor. Yerli otomobilin far tasarımı, K350’den esintiler taşıyor, ancak farklı bir desenin tercih edildiğini görüyoruz. Yerli otomobilin sızan bazı fotoğrafları da tasarım açısından benzerlikleri ortaya koyuyor.

Yerli otomobilin geçtiğimiz cuma günü Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank tarafından da üstü branda ile kaplanmış fotoğrafları yayınlanmıştı. Fotoğraflarda iki farklı sınıfta iki araç görünüyordu. Her ne kadar üstü örtülü olsa da, yerli otomobil modellerinin büyük gövdeli ve keskin hatlara sahip olduğu dikkat çekiyordu.

Türkiye’nin Otomobili Girişim Grubu, cuma gününe kadar her gün saat 14.30’da yapacağı yeni bir paylaşımla yerli otomobili heyecanını daha da ateşleyecek. Fotoğrafları anında görmek için bu Twitter hesabını takibe almakta fayda var.

İLGİLİ HABERLER