Ulaşım

Yerli otomobilin fiyatı konusunda ilk ipucu

yerli otomobil togg

Yerli otomobil lansmanı geçtiğimiz ayın sonlarında Gebze’deki Bilişim Vadisi’nde gerçekleştirilmişti. Bu etkinlikte otomobil ilk kez gözler önüne çıkarken, bazı teknik bilgiler de kamuoyuyla paylaşılmıştı. Yerli otomobile dair yeni bilgileri, TOGG CEO’su Gürcan Karakaş, TOGG genel merkezinde düzenlenen toplantıda paylaştı.

Habertürk’ten Yiğitcan Yıldız’ın haberine göre, yerli otomobilin üretim süreci yapılan ilk takvime uygun şekilde ilerliyor. Fabrika inşaatının çalışmalarının başladığını söyleyen Karakaş, fabrikanın temelinin ilkbahar aylarında atılacağını belirtti. Kaba inşaatın 12 ay sürmesinin planlandığını belirten TOGG CEO’su, ön üretim araçlarının banttan inişi içinse 2022’yi işaret etti. Fabrikada yılda ortalam 175 bin araç üretmeyi planladıklarını dile getiren Karakaş, 2032’ye kadar 1 milyon aracı banttan indirmeyi hedeflediklerini sözlerine ekledi.

Karakaş, yerli otomobilin üretileceği fabrikanın “akıllı fabrika” niteliği taşıyacağını belirtti. Fabrikanın plan ve projesinin hazır olduğunu söyleyen TOGG CEO’su iki binadan oluşan ikonik bir tasarımın hedeflendiğini ifade etti. Karakaş, imalat hattı konusunda da alanın uzmanlarıyla görüşüldüğünü dile getirdi.

Yerli otomobilin hangi markayla yollara çıkacağı da en çok merak edilen konular arasında yer alıyor. Marka konusundaki çalışmaların sürdüğünü söyleyen Karakaş, bu konudaki kararın sonbaharda duyurulacağını ifade etti. Marka araştırmasının Türkiye’nin dışında Almanya, Fransa, Norveç ve Rusya’da da yapıldığını belirten Karakaş, TOGG’un da masadaki seçeneklerden biri olduğunu açıkladı.

Şarj altyapısının hazırlanması konusunda da bilgi veren Karakaş, altyapının 2022’de hazır olacağını belirtti. TOGG CEO’su, şehirlerarası yollarda her 80 kilometrede bir şarj istasyonu kurulacağını açıkladı. Şehir merkezlerinde ise otoparklarda elektrikli yerli otomobili şarj etmek mümkün olacak.

Yerli otomobil MWC 2020’de sergilenecek

Yerli otomobile dair en çok merak edilen konulardan birisi de otomobilin fiyatı. Bu konuda da konuşan Karakaş, otomobilin makul bir fiyatla satılacağını dile getirdi. Türkiye’de henüz gelişmiş bir elektrikli otomobil pazarı bulunmadığını söyleyen TOGG CEO’su, fiyat politikasının mevcut otomobillerden pay çalacak şekilde oluşturulacağını belirtti. Karakaş, yerli otomobilin mevcut vergilerle bile satılabilir olmasını hedeflediklerini sözlerine ekledi.

Yerli otomobil için şu aşamada ön satış yapılması planlanmıyor.

Yerli otomobilin 2024 itibarıyla yurt dışında da yollara çıkması hedefleniyor. TOGG CEO’su ilk etapta ihracat hedefinin toplam üretimin yüzde 10’u seviyesinde olacağını sözlerine ekledi. Yerli otomobil, dünyayla ilk olarak önümüzdeki ay Barselona’da düzenlenecek 2020 Mobil Dünya Kongresi’nde (MWC 2020) buluşacak.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER