ManşetlerUlaşım

Yerli otomobil fotoğrafları ve özellikleri – Galeri

yerli otomobil togg

Türkiye’nin 2015’te başlayan yerli otomobil yolculuğunda bugün itibarıyla önemli bir viraj daha dönüldü. Elektrikli motora sahip olan araç, Gebze’deki Bilişim Vadisi’nde düzenlenen tanıtım etkinliğinde gözler önüne çıktı.

Tanıtım etkinliğinde otomobilin ilk etapta üretilecek olan SUV modelinin yanında sedan versiyonun prototipi de sergilendi. 2022’de yollara çıkması planlanan SUV model için iki farklı seçenek sunulacak.

200 beygir güç üretebilen tek elektrikli motora sahip arkadan çekişli versiyon, 0’dan 100 kilometre hıza 7.6 saniyede çıkacak. 400 beygir güç üretebilen, çift elektrik motorlu ve dört çekerli versiyonda ise 100 kilometre hıza sadece 4.8 saniyede ulaşılabilecek. 500 kilometre menzile sahip olan otomobilin pili, hızlı şarj teknolojisiyle çok kısa süre içinde doldurulabilecek. Yerli otomobilin şarj teknolojisinin tamamen Türkiye’de geliştirildiğini belirtmekte fayda var.

Akıllı sistemlerle donatılan otomobilin sistemlerinin ve yazılımının güncellemesi, internet üzerinden yapılacak. Üçüncü seviye otonom sürüşe hazır olacak olan otomobilde ileri sürüş destek sistemleri de hazır bulunacak.

Yerli otomobilin marka kimliği, 2020’de açıklanacak. Üretimin gerçekleştirileceği, Bursa’nın Gemlik ilçesine inşa edilecek fabrikanın 2021 itibarıyla faaliyete geçmesi planlanıyor. İlk otomobillerin yola çıkışı içinse daha önce belirttiğimiz gibi 2022 işaret ediliyor.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER