Ulaşım

Yerli otomobil fabrikasının yeri ve detayları belli oldu

yerli otomobil tanıtım tarihi

Bugün Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın katılımıyla gerçekleştirilecek bir etkinlikle birlikte yerli otomobil üzerindeki örtü kaldırılıyor. Türkiye’nin Otomobili Girişim Grubu tarafından geliştirilen yerli otomobilin fabrikasının nerede olacağı ve üretimle ilgili diğer detaylar da ortaya çıktı.

27 Aralık 2019 tarihli Resmi Gazete içinde yer alan Cumhurbaşkanı kararı ve eklerinde yerli otomobil fabrikasıyla ilgili detaylar yer alıyor. Karara göre fabrika Bursa sınırları içinde yer alacak. Elektrikli otomobil üretimi yapılacak fabrika ile ilgili yatırımın süresi olarak başlangıç tarihi olan 30 Ekim 2019 tarihinden itibaren 13 yıl veriliyor. Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı tarafından bu sürenin yarısı kadar da ek sürenin verilebileceği belirtiliyor.

Yerli otomobil üretimi için 22 milyar TL yatırım

Yerli otomobil üretimi kapsamında öngörülen sabit yatırım tutarı 22 milyar TL olurken, öngörülen ilave istihdam da 4 bin 323 olarak veriliyor. 300 adet nitelikli personelin çalışması da öngörülüyor.

Fabrikada 5 ayrı model elektrikli otomobil üretimi planlanıyor. Fabrikanın yıllık kapasitesi de 175 bin araç olacak.

Karar kapsamında projeye gümrük vergisi muafiyeti, KDV istisnası, KDV iadesi, vergi indirimi, 10 yıl boyunca gelir vergisi stopajı desteği gibi kalemlerin de yer aldığı bazı destekler veriliyor.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER