Ulaşım

Yerli otomobil fabrikasının tanıtım tarihi açıklandı

yerli otomobil

Yerli otomobil fabrikasının Bursa’nın Gemlik ilçesinde inşa edileceği, otomobilin geçtiğimiz yılın sonunda düzenlenen tanıtımında açıklanmıştı. Fabrikanın kuruluşuyla ilgili etkinliğin de 12 Mart’ta Gemlik’te yapılmasına karar verildi.

Konuyla ilgili açıklama, Bursa milletvekilleri ile Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği’nin (TOBB) yöneticilerinin bir araya geldiği toplantıda yapıldı. Toplantıda konuşan TOBB Başkanı Rıfat Hisarcıklıoğlu, Bursa’nın önemli bir ekonomik güç olduğunun altını çizdi. Hisarcıklıoğlu, Türkiye’nin Otomobili Girişim Grubu (TOGG) tarafından yürütülen çalışmalar hakkında Bursa milletvekillerine bilgi verdi. Toplantıya Bursa’nın 17 ilçesinin ticaret odaları ve borsalarının başkanları da katıldı.

Yerli otomobilin Bursa sınırları içinde üretileceği, otomobilin tanıtım etkinliğinden hemen önce açıklanmıştı. Tanıtım etkinliğinde ise fabrikanın Gemlik’te inşa edileceği duyurulmuştu. TOGG, fabrikanın inşaatının 2021 itibarıyla tamamlanmasını hedefliyor. İlk otomobillerin banttan çıkışı içinse 2022 işaret ediliyor.

Yerli otomobil fabrikasında beş farklı elektrikli otomobil modelinin üretilmesi planlanıyor. Üretilecek toplam araç sayısının ise yılda 175 bini bulması hedefleniyor. Fabrika için 30 Ekim 2019’dan itibaren 13 yıllık bir yatırım süresi verilirken, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı tarafından bu sürenin yarısı kadar da ek süre verilebilecek.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER