Manşetler

Yerel işletmeleri keşfetmede ustalaşan Yelp artık Türkiye’de

Akıllı telefonlar bulunduğumuz bir şehirdeki popüler mekanları keşfetme konusuna bize bir hayli yardımcı oluyor. Özellikle Foursquare uygulamasını bu noktada fazlasıyla kullandığımızı söyleyebiliriz. Ayrıca Google Haritalar altındaki tavsiyelerin de katkısı oluyor. Yurt dışında bu işin ustalarından olan, Apple’ın da Siri’deki mekan arama sonuçlarında veri tabanında yararlandığı Yelp artık Türkiye’de de faaliyete geçti.

Yelp’in www.yelp.com.tr adresinde faaliyete geçen ve Türkçe olarak hazırlanmış web sitesinde mekanlarla ilgili tavsiyeler, yorumlar ve puanlamalar yer alıyor. Yelp’in Türkiye macerası başlangıçta çoğunlukla İstanbul’a odaklanıyor, ancak İstanbul dışındaki Yelp kullanıcıları da kendi şehirlerinin en iyi veya en kötü mekanlarını Yelp üzerine ekleyip değerlendirmede bulunabilecekler. Türkiye’deki kullanıcıların mobil servisler konusunda ne kadar ilgili ve hevesli olduğunu düşünecek olursak kısa zamanda Yelp’in hatırı sayılır bir veri tabanına ulaşacağını söyleyebiliriz. Bu arada iş yeri sahipleri de biz.yelp.com.tr adresi üzerinden kendi mekanlarını Yelp’e ekleyebilirler.

Bu arada Yelp’in iOS ve Android uygulamaları da Türkiye’yi destekleyecek şekilde güncellendi, Türkiye’ye özel App Store ve Google Play Store’dan dağıtılmaya başlandı. Aşağıdaki ilgili bağlantıları da takip ederek telefonunuza uygun uygulamayı indirebilirsiniz.

İlgili >> Yelp.com.tr, Yelp Blog, App Store, Google Play Store

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER