Teknoloji

Yenilenmiş Galaxy Fold parçalarına ayrıldı, içerideki ilginç değişiklikler görüldü

samsung galaxy fold ifixit

iFixit, Samsung Galaxy Fold’un piyasaya sunulacağı ilk zamanda da bir parçalara ayırma işlemi gerçekleştirmiş ve ilk cihazın analizini yapmıştı. Ancak hemen sonra Samsung, bu detaylı çalışmanın siteden kaldırılmasını istemişti.

Samsung’un yeni Galaxy Fold’da daha sağlam bir yapı için neler yaptığını biliyoruz. iFixit’in yenilenmiş Fold’da gerçekleştirdiği söküm işlemi sayesinde içerideki değişiklikleri daha da kapsamlı biçimde görme imkanı elde ediyoruz.

Gösterilen en büyük değişikliklerden bir tanesi telefonun ekranını sağlamlaştıran ek bir metal katmanını eklemek oluyor. iFixit, bunun zincirli zırh benzeri bir yapı olduğunu, ekran ve onu destekleyen plakaların arasına oturduğunu söylüyor. Bu, ekranı yeteri kadar sağlam yapmaya yetiyor. Hatta kasadan ayrıldığında bile ekranın sağlam kalmasını sağlıyor.

Daha küçük boyutta değişiklikler de var. Örneğin, telefonun menteşeleri, araya toz veya yabancı madde kaçmasını engellemek için ek koruma amaçlı kapaklarla kapatılıyor. Ayrıca ekranın arkasına da ek bir yapışkan siyah katran şeridi eklenmiş.

Cihazın dışına bakarak gördüğümüz ve bildiğimiz birtakım değişiklikler de bulunuyor. Ekranın katlandığı bölümün üstünde ve altındaki boşluklar şimdi T şekilli küçük plastik kapaklarla kapatılıyor. Bunun yanı sıra yapıda esnek bir conta da kullanılmış.

Galaxy Fold yine de çok hassas ve kırılgan

Ekran koruyucu gibi görünen, aslında önemli bir ekran bileşeni olduğu ortaya çıkan “Gelişmiş Koruyucu Polimer Katman” ekranın kenarlarına kadar uzayarak daha az dikkat çeken bir hâl alıyor. Kullanıcılar bunu soymayı kolay kolay akıl edemeyecektir.

iFixit, “Görünüşe göre Samsung, orijinal Fold sökme işlemimizde önerdiğimiz tüm dayanıklılık düzeltmelerini hızlıca ve sessizce yapmış!” ifadesini kullandı. Ancak bu durum cihazın mükemmel olduğu anlamına gelmiyor. iFixit bu telefonun “korkunç derecede kırılgan” olduğunu söylüyor. Yenilenmiş cihazların da gerçek hayat koşullarında ne kadar dayanıklı olacağını kestirmek güç.

Sonuç olarak site, Samsung Galaxy Fold’a 10 üzerinden 2 tamir edilebilirlik puanı veriyor. Orijinal cihaz da aynı puanı almıştı.

İLGİLİ HABERLER