Teknoloji

Yenilenmiş 2011 model iMac’lerin gelişi yakın olabilir

Yepyeni bir iMac satın almak için plan yapanların artık biraz beklemelerinde fayda var. Genelde Apple’ın envanterinde bir ürün tükeniyorsa, bu yenilenmiş ürünün artık yolda olduğu şeklinde yorumlanır. Daha önce MacBook Pro ve iPad için geçerli olmuş bu kaide iMac için de geçerli olabilir. 9to5Mac sitesinin belirttiğine göre iMac stokları tükenmeye başladı.

Yeni iMac’lerin Sandy Bridge işlemciler ve Thunderbolt giriş / çıkış portlarıyla birlikte geleceği tahmin ediliyor. Muhtemel çıkış tarihi olarak ise nisan sonları veya mayıs başları gösteriliyor. Tabii, verilen bu tarihler ABD için geçerli, ancak Mac ürünlerini ABD’deki piyasaya çıkıştan bir ay gibi kısa bir süre sonra Türkiye’de görmeye başladık. Aynı şekilde yenilenmiş iMac’lerin de Türkiye’ye gelişi çok geç olmayacaktır.

Yukarıda görmüş olduğunuz envanter kaydı iMac’lerin tükenmekte olduğunu gösteriyor. Kaynaklar bu durumun hem ABD hem de Asya’da geçerli olduğunu belirtiyor. Aslında sadece iMac’lerde değil bileşenlerinde de kıtlık durumu söz konusu. Bu da muhtemel bir yenilemenin işareti olarak yorumlanıyor.

İlgili – 9to5Mac

İLGİLİ HABERLER