Teknoloji

Yenilenen Samsung Galaxy Fold’un katlanabilir ekranı da sorun çıkardı

samsung galaxy fold

Yeniden tasarlanan Samsung Galaxy Fold da orijinal versiyonunun kaderinden kaçamadı gibi görünüyor. TechCrunch sitesine test için verilen örneğin ekranının bir günü ancak birkaç saat geçmişken sorun çıkardığı belirtildi.

Sitenin donanım editörü Brian Heater, Galaxy Fold’u cebinden çıkardığını ve ekranın ortasında renkli bir kabarcık gördüğünü kaydetti. Bu yayılan bir kabarcık değil, ancak Heater Galaxy Fold’u kullanmaya başladığı zamanın üstünden sadece 27 saat geçtiğine dikkat çekti.

Üstelik Heater, telefonu betona veya benzer bir sert zemine düşürmediğini, suya aldırmadığını veya ayağıyla çiğnemediğini de söyledi. Sonuç olarak cihazı kapatmak için ekrana bastırmanın bu renkli kabarcığın görünmesine yol açtığına inanıyor.

galaxy fold ekran kabarcığı

Heater, Samsung’un zarar gören Galaxy Fold’u geri aldığını ve bu cihazı inceleyerek neyin sorun çıkardığını belirleyeceğini dile getirdi.

Galaxy Fold’un yenilenmiş versiyonunu inceleyen diğer sitelerden henüz benzer bir şikayet gelmedi. Yine de, tek bir yayıncıdan bile böyle bir şikayetin gelmiş olması şirket için yeteri kadar can sıkıcı olmuştur.

Galaxy Fold’un piyasaya çıkışı ertelenmişti

Samsung Galaxy Fold’un geçtiğimiz nisan sonunda yurt dışında satışa çıkması bekleniyordu. Ancak o zamanlar inceleme için dağıtılan test ürünlerinde görünen donanım sorunları nedeniyle cihazın piyasaya çıkışı ertelenmişti. Sorunlar arasında ekranın üst katmanının altına toz kaçması da yer alıyordu. Ayrıca bazı yayıncılar ekran koruyucu filmi olduğunu düşündükleri üst katmanı da yanlışlıkla kaldırmıştı. Bu da sorunlara yol açmıştı.

Takip eden aylarda Samsung, Galaxy Fold’un tasarımının üstünde bazı ayarlamalar yaptı. İyileştirmeler arasında koruyucu üst katmanın genişletilmesi, sağlamlaştırıcı ek parçaların ve koruma kapaklarının eklenmesi, ekranın altına ek metal katmanlar yerleştirilmesi bulunuyor.

Her ne olursa olsun, Samsung yeni katlanabilir telefonuna sahip olacak müşterilerden Galaxy Fold’u özel bir hassasiyet ve özenle kullanmalarını da talep ediyor.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER