Teknoloji

Yenilenen iPad Pro’lar USB-C üzerinden 4K HDR video çıkışı sunacak

ipad pro
Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

Apple’ın beklenen yenilenmiş iPad Pro serisi hakkında şimdiye kadar çok fazla detay görmedik. 9to5Mac‘in geliştirici Guilherme Rambo’ya dayandırdığı haber yeni ipuçlarını gözler önüne seriyor.

Rambo’ya göre iPad Pro’larda gerçekten USB-C portu olacak. Bu port, uyumlu harici ekranlara 4K HDR video çıkışı sağlayacak. Bunun dışında herhangi bir özellikten bahsedilmiyor. Lightning portunun kalıp kalmayacağı da şu an için belli değil gibi görünüyor.

Öte yandan Rambo, Face ID‘nin Touch ID’nin yerini alacağını doğruluyor. Ancak iPhone’lardakinin aksine, bu sistem hem yatay hem de dikey modda kullanılabilecektir. Öte yandan yüz taramalı derinlik kamerası için bir çentik olmayacak.

Bunların dışında ilgili haberde Apple Pencil‘ın yeni versiyonunun AirPods tarzı yakınlık tabanlı eşleştirme özelliğine sahip olacağı belirtiliyor. Smart Keyboard gibi aksesuarların iPad’e tutunmasını sağlayan manyetik konnektör de yeniden tasarlanıyor.

Apple yeni iPad Pro’ları muhtemel ekim etkinliğinde tanıtabilir

Bulunduğumuz noktada resmi iPad duyurusu çok uzak olamaz gibi görünüyor. Apple’ın ekim ayında bir etkinlik yapıp yapmayacağı henüz belli olmadı, ancak bir etkinlik olursa, yenilenmiş iPad Pro serisini bu etkinlikte görürüz. Her ne kadar MacBook Pro‘lar geçtiğimiz yazın ortalarında güncellenmiş olsa da, diğer Mac serisi üyeleri uzun zamandır güncelleme görmedi. Yani, muhtemel bir ekim etkinliğinde Apple’ın tanıtacağı birçok yenilik bulunuyor.

İLGİLİ HABERLER