Eğlence

Facebook ve YouTube Yeni Zelanda katliamının görüntülerini hızla kaldırıyor

yeni zelanda
Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

Yeni Zelanda‘nın Christchurch şehrinde iki camiye düzenlenen ve 49 kişinin ölümüne yol açan terör saldırısının başa monte edilen bir GoPro’yla kaydedildiği ve Facebook‘ta canlı yayınlandığı ortaya çıkmıştı. Yeni Zelanda Polisi, saldırının ardından hemen bir mesaj yayınlamış ve görüntünün kaldırılması için harekete geçtiğini açıklamıştı.

Bu açıklamanın ardından Facebook’un gerekli adımları atması da fazla zaman almadı. Sosyal ağ, görüntüleri kısa süre içinde saldırganın Facebook ve Instagram hesaplarından kaldırdı. Facebook’un Yeni Zelanda’daki sözcüsü Mia Garlick, saldırıyı ve saldırganları öven mesajların da kısa süre içinde kaldırılacağını ve soruşturma için polisle birlikte çalıştıklarını açıkladı.

YouTube ise Twitter hesabı aracılığıyla yayınladığı açıklamada, cani saldırıya ait görüntülerin kısa sürede kaldırılması için ihtiyatlı bir şekilde çalışıldığının altını çizdi.

Hem Facebook hem de YouTube hızlı hareket etse de, söz konusu görüntülerin yayılmasını engellemenin oldukça zorlu bir iş olduğunu belirtmek gerekiyor. İki platformun da doğaları gereği viral içeriklere yol açması, moderatörlerin işini fazlasıyla zorlaştırıyor.

Facebook ve YouTube Yeni Zelanda katliamının görüntülerini hızlı şekilde kaldırmak için ciddi biçimde çalışsa da, Twitter cephesinde benzer bir hassasiyetten söz etmek mümkün değil. Katliama ait görüntüler, pek çok Twitter hesabı tarafından paylaşılmış durumda. Hassas içerik yönetimi konusunda sıkıntılar yaşayan Twitter, bu olayda da iyi bir sınav verememiş gibi görünüyor.

İLGİLİ HABERLER