Teknoloji

Yeni Xbox’ın ”sürekli bağlı” bir cihaz olma ihtimali gün geçtikçe artıyor

Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

Gelecek nesil Xbox’ın ”sürekli internete bağlı” bir cihaz olacağına dair dedikodular bir süredir etrafta dolaşmakta. Microsoft cephesinden bu konuda somut bir bilgi gelmese de, şirketten sızan geçtiğimiz yıla ait belgeler bu haberlerin en sağlam kaynağı olarak gösterilmekteydi. Kotaku’nun haberine göre, Microsoft’un yeni Xbox’ı ”sürekli bağlı” bir cihaz olarak piyasaya sunma planları bu yıl da geçerliliğini koruyor.

xbox-kumanda-301112

Durango kod adıyla anılan Xbox’ın yazılımları çevrim dışı olarak çalıştırmaya izin vermeyeceği ve bir oyunu ya da uygulamayı bağlantısız geçen üç dakikanın ardından yazılımı sonlandıracağı söyleniyor. Oyunların çevrim dışı olarak oynanmasına izin verilmemesi genellikle kullanıcılarda rahatsızlık yaratıyor. Geçtiğimiz ay SimCity’nin yayınlanması esnasında yaşananlar, sürekli bağlantı özelliğinin yol açabileceği sorunların en güncel örneği olarak hafızalardaki yerini koruyor.

Ancak bu yaşananların herkeste aynı etkiyi bıraktığını söylemek zor. Twitter aracılığıyla görüşlerini paylaşan Microsoft Studios’un kreatif direktörü Adam Orth, ”sürekli bağlantı” isteyen konsollarla ilgili kopartılan yaygarayı anlamadığını dile getirdi. Günümüzde artık tüm cihazların sürekli açık olduğunu belirten Orth, dünyanın böyle bir yer haline dönüştüğünü ifade etti. Bu açıklamalarının ardından Twitter hesabını gizli hale getiren Orth’un tweetleri NeoGAF kullanıcıları tarafından kaydedildi. Bu mesajlar resmi olarak bir anlam ifade etmiyor, ancak Microsoft bünyesindeki bir isimden gelmiş olması bu açıklamaların biraz daha ciddiye alınmasına sebep oluyor. Microsoft’un yeni Xbox’ı bu ay sonunda tanıtması bekleniyor. Bu da söylentilerin doğru olup olmadığını anlamak için fazla beklemeyeceğimiz anlamına geliyor.

İlgili >> Kotaku

İLGİLİ HABERLER