Teknoloji

Yeni Xbox ”Xbox Infinity” ismiyle piyasaya sürülebilir

Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

Twitter ve Reddit kullanıcıları tarafından farkedilen yeni bir görüntü Microsoft’un yeni oyun konsolunun ”Xbox Infinity” adıyla piyasaya sürülebileceğine işaret ediyor. Söz konusu görüntüde Xbox Infinity logosu açıkça görülüyor. Infinity kelimesi ”sonsuzluk” anlamına geldiği için logonun altına ”Sonsuz eğlence. Sonsuz olanaklar” şeklinde çevrilebilecek bir slogan eklenmiş. Microsoft’un bu sloganla yeni Xbox’ın bir oyun konsolundan daha fazlası olduğunu vurgulamak istediği düşünülürken, Forbes’a gönderilen Microsoft logosunun söz konusu görüntüde yer alan logodan farklı olması kafa karışıklığına yol açtı.

xbox-infinity-logo-290413

Forbes’a göre, Microsoft’taki kaynaklarından edindikleri bilgiler farklı bir logoya ve sadece Xbox adına işaret ediyor. Microsoft’un Apple’ın iPad’de kullandığı numaralandırma sistemini uygulayabileceği söylenirken, ortaya atılan iddialar şirketin Xbox 720 ismini kullanmama ihtimalini kuvvetlendiriyor. Şirketin Xbox logosunu değişitirmek üzere çalışmalar yaptığı da Design Day 2013’te bizzat yetkili ağızlar tarafından doğrulanmıştı.

xbox-logo-290413

Gelecek nesil Xbox ile ilgili bir diğer dedikodu ise konsolun kumandasında tıpkı PS 4 kumandası ve PS Vita’nın arkasında olduğu gibi bir dokunma alanı olacağı. Bu alanın Kinect ile uyumlu olması beklenirken, tıklanabilir olması nedeniyle ayrı bir kontrol alanı olarak da kullanılabileceği söyleniyor. Yeni Xbox’ın 21 Mayısta tanıtılacağına dair haberler içinse Microsoft cephesinden henüz bir doğrulama veya yalanlama gelmiş değil.

İlgili >> SlashGear, Forbes

İLGİLİ HABERLER