Teknoloji

Yeni Xbox Siri benzeri bir ses tanıma özelliğine sahip olacak

Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

The Verge sitesinin haberine göre Microsoft gelecek nesil Xbox’ta oldukça gelişmiş bir ses tanıma teknolojisi kullanacak. Microsoft’un Durango kod adı verdiği yeni Xbox projesini yakından takip eden kaynaklar konsolun ses komutuyla çalışır hale geleceğini, doğal iletişim özelliğine sahip olacağını ve konuşmayı yazıya çevirebileceğini ifade ettiler. Bu gelişmiş sesle kontrol özelliğiyle birlikte yeni Xbox’a sahip olanların sesle bir komut vermeleri Xbox’ın çalışması için yeterli olacak.

Xbox-logo-081112

The Verge Microsoft’un Kinect bağlantılı farklı senaryolar üzerinde durduğuna dair öngörüde de bulundu. Bu olası senaryolardan birinin Kinect’in odadaki kişi sayısını algılaması ve bu kişi sayısına göre çok oyunculu oyun önerileri sunması olabileceği belirtildi. Doğal iletişim özelliği sayesinde Xbox’ın da Apple’ın Siri’si gibi kullanıcıyla diyaloga girebileceği dile getirildi. Kullanıcıların bu diyaloglar sonucunda arkadaşlarının oynadığı oyunları da öğrenebileceği ifade edildi. Mevcut Xbox’ta bu doğal iletişimin olmaması en büyük eksikliklerden biri olarak göze çarpıyor.

Kullanıcılar bir komut vererek izledikleri görsel içeriklere ara verseler de kaldıkları yerden devam edebilecekler. Sesin yazıyla çevrilmesi sayesinde Microsoft’un yeni Xbox’a mesaj özelliği eklemesi de muhtemel duruyor. Skype’ın da büyük ihtimalle dahil olacağı yeni Xbox’ın E3’te tanıtılması ve yılın ilerleyen aylarında satışa sunulması bekleniyor.

İlgili >> The Verge

İLGİLİ HABERLER