Teknoloji

Yeni Xbox’ın çıkışı için 2020 işaret ediliyor

yeni xboxMicrosoft, E3 2018’de gerçekleştirdiği etkinlikte yeni Xbox için tasarım çalışmalarına başladığını açıklamıştı. Şirketin bu açıklamasının ardından yeni konsolun ne zaman satışa sunulacağı konuşulmaya başladı. İlk tahminlerde birkaç yıl sonrası işaret edilse de, son bilgiler bu tarihin tahmin edilenden daha erken gelebileceğini gösteriyor.

Thurott’ta yer alan habere göre, Xbox’ın “Scarlett” kod ismiyle geliştirilen yeni versiyonu 2020 itibarıyla satışa sunulacak. Ay konusunda ortada somut bir bilgi olmasa da, konsolun çıkışının kasım ayını bulması bekleniyor. Teknik detaylar henüz netleşmese de, Microsoft’un Xbox One’da olduğu gibi bir cihaz ailesini kullanıcılarla buluşturması öngörülüyor. Bu da Xbox One’ı Xbox One S ve Xbox One X’in takip etmesi gibi, yeni konsolu da farklı versiyonlarının izleyeceğini gösteriyor.

Microsoft Xbox One X’i 2017’nin sonlarında satışa sunmuştu. Xbox One X’in fazla eskimeyeceği 2020’de yeni bir konsol ailesinin tanıtılması ihtimali, kulağa biraz tuhaf geliyor. Ancak Microsoft’un konsol pazarındaki mevcut durumuna bakıldığında iddia edilen zamanlama, kulağa biraz daha mantıklı geliyor. Şirket Xbox One ile kendisini geliştirip stratejisinin gücünü kanıtlasa da, oyun konsolu pazarında hâlâ Sony’nin arkasında yer alıyor.

Bu nedenle yeni Xbox konsolunun 2020’de çıkışı, şirketin yakaladığı mevcut ivmeyi koruması ve hatta Sony’ye karşı avantaj kazanması için önem taşıyor. Ortaya atılan iddianın doğruluğunu görmek içinse biraz uzun bir süre boyunca beklemek gerekiyor.

İLGİLİ HABERLER