Dosya

Yeni Windows Phone telefonunuz için en iyi uygulamalar

Microsoft’un 2012’nin kasım ayında görücüye çıkardığı Windows Phone 8, 2013 içinde önemli bir ilerleme kaydetti. Microsoft ve premium ortağı konumundaki Nokia ilk etapta potansiyel müşterilerin ilgisini çekme konusunda sıkıntı yaşasa da, yaşanan sıkıntının mükafatı yavaş yavaş şekilleniyor. 2013 yılında Instagram, Vine gibi önemli uygulamalara kavuşan Windows Phone için işlerin Lumia 1020 vb. cihazların öncülüğünde daha iyiye gitmesi hedefleniyor. Yeni yıl hediyesi olarak bir Windows Phone telefon alanların ilk etapta indirmesi gereken uygulamalardan bazılarını aşağıda bulabilirsiniz.

elektronik-urunler-tavsiye-010114

TuneIn Radio

Müzik dinleme konusunda halen öncelikli olarak radyoyu tercih edenler için TuneIn Radio son derece geniş bir seçim şansı sunuyor. 100 bini aşkın radyo istasyonu barındıran uygulama sayesinde hem yerel radyo kanalları hem de dünyanın dört bir yanındaki popüler istasyonlar kullanıcıların cebine geliyor.

tunein-radio-windows-phone


CamScanner

CamScanner ofiste bulunan tarayıcıya olan ihtiyacı ortadan kaldıracak kadar çok yönlü bir uygulama olmasıyla kullanıcılarını şaşırtıyor. Ofis belgelerini işlemekle sınırlı kalmayan CamScanner, fotoğrafları ve buruşmuş mektupları da tarayabilme yeteneğine sahip. Taranan dosyaların SkyDrive’da yedeklenebilmesiyse CamScanner’ın ”çileği” oluyor.

camscanner-windows-phone


Microsoft SmartGlass (One & 360)

Windows Phone Xbox 360’ı kontrol etmek için en iyi platform olma özelliğini korurken, SmartGlass uygulaması doğal olarak Microsoft’un yeni nesil oyun konsolu Xbox One’ı da desteklemeye başladı. Dead Rising 3 ve Battlefield 4 gibi yeni oyunları destekleyen SmartGlass sayesinde oyuncular Xbox Live üzerinde arkadaşlarıyla buluşabiliyor.

xbox-smartglass-windows-phone*8


Vine

6 saniyelik video paylaşım servisi Vine, Windows Phone’a geç katılmasına rağmen platformun en önemli kazanımları arasında sayılıyor. iOS ve Android uygulamalarıyla eş seviyede bir deneyim sunan Windows Phone için Vine uygulamasında Canlı Kutular desteği de bulunuyor.

vine-windows-phone


Hipstamatic Oggl

Instagram’ın olmadığı dönemde Windows Phone platformuna giriş yapan Hipstamatic Oggl’un pabucu Instagram’ın gelişiyle birlikte biraz dama atılmış gibi olsa da, bu durum uygulamanın kendine özgü ve deneylere açık bir yapısı olduğu gerçeğini değiştirmiyor.

Hipstamatic-Oggl-windows-phone


Spotify

2013’ün başında Windows Phone platformuna adım atan Spotify, halen tam kapasitede işliyormuş izlenimini vermiyor. Radyonun olmaması önemli bir eksiklik olarak göze çarpsa da, Spotify aboneleri için Windows Phone uygulaması olmazsa olmazlar arasında yer alıyor.

Spotify-windows-phone


6Snap

Windows Phone için resmi bir Snapchat uygulaması olmasa da, bu Windows Phone telefon sahiplerinin Snapchat keyfini yaşamasına engel değil. Snapchat’in neredeyse tüm özelliklerini kullanma imkanını veren 6Snap sayesinde 15 saniyede kendini imha eden mesajların keyfini daha geniş bir kitle yaşayabiliyor.

6snap-windows-phone


627.AM

627.AM Windows Phone kullanıcıları için mükemmel bir düzenleyici uygulama profili çiziyor. Bir Siri olmaktan uzak olsa da, 627.AM randevuları, alarmları ve notları takip edebiliyor. Hava durumu bilgileri de uygulamanın sundukları arasında yer alıyor.

627am-windows-phone


Ciel

Foursquare ve Instagram’ı bir araya getiren Ciel, tuhaf şeyler oluşturma konusunda filtrelerden daha yetenekli bir profil çiziyor. Ciel ile çekilen fotoğraflar kullanıcının bulunduğu alandaki hava durumuyla eşleştirilirken, grafikler de kullanıcının o anda yer bildirimi yaptığı mekanı temsil ediyor.

ciel-windows-phone


Facebook (Beta)

Windows Phone için Facebook uygulamasının pek çok kişi tarafından vasat olarak tanımlanmasının ardından, Facebook hazırladığı yeni uygulamanın Beta sürümünü herkesin erişimine açtı. Yeni özelliklerin testinin de gerçekleştirildiği uygulamada beta olmanın doğası gereği bazı eksiklikler bulunuyor.

facebook-beta-windows-phone-8


Metrotube

Microsoft’un tüm çabalarına rağmen Windows Phone halen tam teşekküllü resmi bir YouTube uygulamasına kavuşabilmiş değil. Microsoft ve Google arasındaki mücadele nedeniyle platformda bulunan YouTube uygulaması mobil sitenin bir yansımasına dönüşürken, Metrotube uygulaması doğan boşluğu doldurmaya aday olarak ön plana çıkıyor.

metrotube-windows-phone


Weather Flow

Windows Phone’un ön plana çıkan hava durumu uygulamalarından biri olan Weather Flow’da kullanıcılar ana ekrandan hızlı bir biçimde hava durumuyla ilgili güncellemeleri görebiliyor. Son derece minimal olan arayüzüyle dikkat çeken uygulamada kilit ekran desteği de bulunuyor.

weather-flow-windows-phone


Nextgen Reader

Nextgen Reader Windows Phone kullanıcılarının RSS okuyucusu ihtiyacını karşılama konusunda en nitelikli uygulama olma pozisyonunu koruyor. Son derece hızlı çalışan ve fazlasıyla temiz bir arayüz barındıran uygulama sayesinde sabah okumalarınızı rahat bir biçimde gerçekleştirebilirsiniz.

nextgen-reader


6tag

Instagram resmen Windows Phone’a gelmiş olsa da, uygulamanın halen beta sürecinde olması nedeniyle video gibi bazı özelliklerden faydalanmak mümkün olmuyor. Kapsamlı Instagram deneyimini yaşamak isteyenlerin yardımına yine eski dostları 6tag yetişiyor. Uygulama geniş özellik listesi ve sezgisel kullanıcı arayüzüyle ayrıca bir alkışı hak ediyor.

6tag-windows-phone-220813


Dualshot

iOS’te Frontback’in sunduğu hizmeti Windows Phone’da Dualshot sunuyor. Öncelikli olarak önlerinde bulunan alanın fotoğrafını çeken kullanıcılar daha sonra kendi fotoğraflarını çekiyor. Bu iki fotoğraf daha sonra Dualshot tarafından bir araya getiriliyor.

DualShot-Windows-phone

İLGİLİ HABERLER