DosyaManşetler

Yeni Windows 10 PC’niz için en iyi uygulamalar

Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

windows-10-logo-160515

2015, Microsoft açısından oldukça hareketli geçti. Şirketin yeni işletim sistemi Windows 10’un yayınlanmasının ardından hem mevcut yazılımlar güncellendi hem de yeni uygulamalar kullanıcıların karşısına çıktı. Windows 10 işletim sistemli yeni PC’nizde işinize yarayabilecek uygulamalardan bazılarını sizler için sıraladık.

Wunderlist

wunderlist-311215

Yeni yıl kararlarınızdan biri bundan böyle daha planlı ve organize olmak olabilir. Bu konuda sağlam bir “Yapılacaklar Listesi” uygulaması işinize fazlasıyla yarayabilir. Hatırlatıcıları, bitiş tarihleri ve diğer platformlardaki versiyonlarıyla rahatlıkla eş zamanlanabilmesi, Wunderlist’i muadilleri arasında bir adım öne çıkarıyor.

İndir

OneNote

onenote-windows-10-311215

Microsoft’un not alma uygulaması OneNote, yapı itibarıyla Evernote’a bir hayli benziyor. Adeta bir İsviçre çakısına dönüşebilen OneNote ile yazı, resim ve bağlantıları kaydetmek mümkün oluyor. Her şeyin bulutta eş zamanlanması da aramayı ve paylaşımı kolaylaştırıyor.

İndir

Chrome

google-chrome-windows-10-311215

Google imzasını taşıyan Chrome, barındırdığı eklentiler ve uygulamalar sayesinde Windows için en iyi internet tarayıcısı olma özelliğini koruyor. Yerleşik Chromecast desteği, kullanıcıların izledikleri videoları büyük ekrana taşımasını sağlıyor.

İndir

Tweetium

tweetium-windows-10-311215

Twitter’ın resmi Windows 10 uygulaması yavaş yavaş gelişse de, üçüncü taraf uygulamalar halen daha iyi bir deneyim sunuyor. Tweetium, söz konusu uygulamalar arasında ön plana çıkmayı başarıyor.

İndir

Nextgen Reader

nextgen-reader-windows-10-311215

Çok haber okuyanlar için RSS okuyucu uygulamaları olmazsa olmazlar arasında yer alıyor. Nextgen Reader ise Windows 10’da bulabileceğiniz en iyi RSS okuyucusu olma niteliğini taşıyor. Çevrim dışı desteği bulunan uygulama, akışların başlangıç ekranına sabitlenmesine de izin veriyor.

İndir

Music Maker Jam

music-maker-jam-windows-10-311215

Herhangi bir enstrüman çalmamanız veya sesinizin iyi olmaması, müzik yapamayacağınız anlamına gelmiyor. Music Maker Jam, üst düzey görselliğiyle katıldığınız partilerde insanları hayran bırakacak bir DJ performansı sergilemenize yardımcı olabilir.

İndir

VLC

VLC-windows-10-311215

Yıllardır varlığını sürdüren VLC, eşsiz Windows uygulamaları arasındaki yerini de koruyor. Tasarımı mükemmel olmasa da, neredeyse tüm dosya türlerini oynatabilmesi uygulamaya değer kazandırıyor.

İndir

Adobe Photoshop Express

adobe-photoshop-express-windows-10-311215

Windows 10’un yüklü gelen Fotoğraflar uygulaması hızlı düzenleme işlemleri için muhteşem. Ancak daha kapsamlı düzenlemeler yapmak isteyenlerin Adobe Photoshop Express’in özelliklerinden faydalanması gerekiyor.

İndir

Notepad++

notepad-windows-10-311215

Eğer halen Windows’un varsayılan not defteri uygulamasını kullanıyorsanız, size daha iyi bir önerimiz var. Notepad++ sekmeli gezinti, doküman karşılaştırma ve renkli işaretleme gibi yetenekleriyle özellikle web sitesi kodlayanların fazlasıyla işine yarayacaktır.

İndir

Fresh Paint

fresh-paint-311215

Yeni Windows 10 PC’lerin büyük bölümü dokunmatik ekrana sahip. Bu da Fresh Paint gibi uygulamalar aracılığıyla özel kalem veya parmakları kullanarak eğlenceli çizimler yapmayı mümkün kılıyor. Tasarımı oldukça başarılı olan uygulama ile fotoğraflar resime dönüştürülebiliyor.

İndir

İLGİLİ HABERLER