Ulaşım

Yeni uçak koltuğu tasarımı hava yolculuğunu kâbusa çevirebilir

Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

ucak-koltugu-tasarimi-100715-4

Yukarıdan bakıldığında oturan bir insan Tetris’teki T bloğunu andırır. Omuzlar çıkıntı yapar, bacaklar ise dar bir hatta öne doğru fırlar. Uçak koltuğu tasarımcıları da, alandan maksimum verimi almak için bu benzerlikten ilhâm almışa benziyor.

Zodiac Seats isimli şirket, bu benzerliği fırsata çeviren yeni bir tasarımı görücüye çıkardı. Üreticinin patentini aldığı “Ekonomi Sınıfı Kabin Altıgeni”, uçak yolculuğunu bir kâbusa çevirecek gibi gözüküyor. Zodiac Seats’in sıradışı uçak koltuğu tasarımı, uçağın en kötü yeri olan orta koltuğu 180 derece döndürülüyor ve alan artırımı sağlanıyor.

ucak-koltugu-tasarimi-100715-2

Patent dosyasının tamamı korkunç figürlerden oluşuyor. 1 numaralı figüre göre, orta koltukta oturan yolcuların yan koltuklardaki yolcularla göz temasına girmeden önlerindeki bilgi ve eğlence ekranına bakmaları mümkün gözükmüyor. Hemen aşağıda yer alan figür ise orta koltuktaki yolcuların ellerinin yandaki yolcuların kalçalarına dokunabileceğini gösteriyor.

ucak-koltugu-tasarimi-1-100715

2 numaralı figür ise bu kompakt çılgınlığın başka bir açısını ortaya koyuyor. Orta koltuktaki yolcunun diğer iki yolcunun elini rahatlıkla tutabileceğini gösteren figür, ayağa kalkıp tuvalete gitmenin veya türbülans esnasında gerekli pozisyonu almanın zorluğu hakkında fikir edinmeyi sağlıyor.

ucak-koltugu-tasarimi-100715-3

Zodiac Seats’in patentini alması, söz konusu uçak koltuğu tasarımının hayata geçirileceği anlamına gelmiyor. Ancak bir grup insanın bu tasarım üstünde kafa yorması ve patentini alması, uçak yolculuklarının kâbusa dönüşmesi ihtimalini artırıyor.

İLGİLİ HABERLER