Bilim

Yeni tip koronavirüs vaka sayılarının illere göre dağılımı açıklandı

koronavirüs

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, akşam saatlerinde sona eren Koronavirüs Bilim Kurulu toplantısının ardından düzenlediği basın toplantısında, resmi vaka sayısı ile ilgili son bilgileri paylaştı. Milliyet’in haberine göre, koronavirüs vakalarının illere göre dağılımı hakkında da bilgi verdi.

Bakan Koca’nın açıklamasına göre, 1 Nisan 2020 itibarıyla vaka sayısı 15 bin 679’a ulaştı. Bugün 14 bin 396 test yapılırken vaka sayısında 2 bin 148 artış görüldü. Bugün 63 kişi hayatını kaybederken toplam can kaybı da 277’ye ulaştı. İyileşen kişi sayısı da 333’e yükseldi.

Öte yandan Koca, illere göre koronavirüs vakalarını dağılımı hakkında bilgi verdi. İstanbul, 8 bin 852 vaka ile ilk sırada geliyor ve toplam vaka sayısının yüzde 60’ını oluşturuyor. İzmir 853 vaka ile ikinci sırada gelirken, Ankara 712 vaka ile üçüncü sırada geliyor. Konya’da 584, Kocaeli’nde ise 410 vaka bulunuyor. Toplam 39 ilde can kaybı görülürken, hayatını kaybeden kişilerin yüzde 80’ini 60 yaş üstü hastalar oluşturuyor. Yoğun bakımda olanların yüzde 75’i de 60 yaşın üzerinde bulunuyor. Öte yandan bakanın verdiği bilgiye göre, yeni tip koronavirüs vakasının görüldüğü sağlık personeli sayısı da 601 oldu.

Yoğun bakım ünitelerindeki doluluk oranının yüzde 63 olduğunu söyleyen Bakan Koca, Anadolu’daki yatak doluluk oranının da yüzde 40’larda olduğunu dile getirdi. Hastanelerde herhangi bir sorunun olmadığını vurguladı.

Bakan Koca, izolasyonun çok önemli olduğunun altını bir kez daha çizdi. Zorunlu olmadıkça evden asla çıkılmamasına gayret edilmesi gerektiğini de ekledi. Pandemi hastaneleriyle ilgili bir düzenlemenin yapılacağını, vatandaşlardan ücret talep edilmemesi noktasında yaklaşım içinde olduklarını da kaydetti.

Sokağa çıkma yasağıyla ilgili bir soruya ise, “Bilim Kurulu’nun geçen toplantıda aldığı kararları biliyoruz. Özellikle bazı şehirler özelinde giriş çıkışların kontrolü istenmişti. Önümüzdeki günlerde bunun daha yoğun bir şekilde uygulanmış olacak.” şeklinde cevap verdi.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER