Teknoloji

Yeni tasarımlı ve AMD Navi GPU’lu iMac WWDC’de tanıtılacak

imac 2021

Apple’ın bu ayın sonlarına doğru düzenlenecek olan WWDC 2020 etkinliğinde yeni iMac bilgisayarını tanıtacağı söyleniyor. Twitter’ın bilinen dedikodu kaynaklarından olan Sonny Dickson, Apple’ın 22 Haziran’da başlayacak olan ve genellikle yazılıma odaklanan etkinliğinde yeni bir iMac’in gösterileceğini iddia etti.

Mart 2019’dan beri güncelleme yüzü görmeyen masaüstü bilgisayarın iPad Pro’da gördüğümüz tarzda bir tasarımla geleceği söyleniyor. Yani Pro Display’inkine benzeyen bir ekran çerçevesi ve kavisli köşeler gibi unsurları göreceğiz. Aynı zamanda Uzay Grisi gibi yeni bir renk seçeneğinin sunulacağı da belirtiliyor. Böylelikle makinenin düzensiz görünen siyah renkli ekran çerçevesi de geçmişte kalmış olacak.

Daha küçük ekran çerçevesinin varlığı, Apple’ın gelecek iMac serisinde 23 inç ekranlı yepyeni bir iMac modelini çıkaracağına dair dedikoduları kuvvetlendiriyor. Ekran büyüse de, yeni iMac, 21.5 inç ekranlı model ile aynı yüzey alanına sahip olmayı sürdürecek.

Yeni iMac’te AMD Navi GPU bulunacak

Ayrıca Dickson, yeni iMac’in içinde ilk kez Apple T2 güvenlik yongasının kullanılacağını, aynı zamanda AMD Navi GPU’nun da bulunacağını kaydetti.

2020 model iMac’in gelişiyle birlikte Fusion sürücüsü de tarihe karışacak gibi görünüyor. Sızıntıya göre Apple, sabit disk sürücüsünü kullanmayı bırakacak ve tamamen SSD çözümüne geçecek.

Öte yandan Apple’ın WWDC 2020’de ARM tabanlı Mac işlemcilerini duyurmayı planladığı söyleniyor. Buna rağmen yeni iMac bir Intel yongasıyla gelecek.

Daha önce çıkan dedikodular 2020 mode iMac’in Intel’in 10. nesil Comet Lake işlemcileriyle geleceğini, bunların arasında 10 çekirdekli Intel Core i9-10900K seçeneğinin de bulunacağını öne sürmüştü. Bu işlemci, Apple’ın mevcut iMac serisinde de kullandığı sekiz çekirdekli Intel Core i9-9900K’nin takipçisi olarak da nitelendiriliyor.

Sonuç olarak AMD Navi GPU’nun hangi işlemciyle eşleştirileceği şu an için kesinleşmiş değil. Ancak daha önceki dedikodular 2020 iMac’in AMD’nin yakında çıkacak Navi 21 grafik işlemci birimiyle eşleştirileceğini işaret ediyordu. Bu grafik işlemcileri RDNA2 mimarisini temel alıyor.

Apple’ın planlarını öğrenmek için fazla beklememiz gerekmeyecek. WWDC 2020, 22 Haziran tarihinde başlıyor.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER