Teknoloji

Yeni süper ince PlayStation 3 iFixit tarafından söküldü

Sony’nin bu ay içinde Türkiye’de de piyasaya sunmasını beklediğimiz yeni PlayStation 3 cihazına iFixit tarafından sökme işlemi uygulandı. PS3’ün içinde nelerin olduğunu görmek isteyenlere büyük bir fırsat sunan bu sökme işlemi aynı zamanda bir soruyu da bünyesinde barındırıyor: Sony ne yaptı da PS3’ün boyutunu küçültmekle kalmadı, üretim maliyetlerini de aşağıya çekti.

iFixit’in sökme işlemi disk yuvası üzerinde birçok kesintiye gidildiğini gösteriyor. Geçmişteki PS3’lerde yer alan disk yuvasının yerine tepeden beslemeli bir yuva getirilmiş. iFixit kızaklı disk tepsisi kapağının ucuza mal edildiğini ve defalarca kullanım sonrasında kırılabileceğini söylüyor. Neyse ki, yeni disk tepsisinin modüler olması işleri biraz olsun kolaylaştırabilir, bu sayede disk tepsisi nispeten kolay şekilde değiştirilebilir.

Yeni PS3’te sabit diske ulaşmak da daha kolay hâle getirilmiş. Sabit disk yuvasının üzerinde sadece bir kapak var. Bu kapak kaldırıldığında sabit diski sökmek için gerekli olan tek şey bir tane vidayı sökmek. iFixit sabit diski sökmek ve yerine yenisini takmanın sadece 5-10 dakika alacağını iddia ediyor. PS3’ün sabit diskli versiyonunun 500 GB’lık kapasiteye sahip olacağını düşünecek olursak kullanıcılar muhtemelen böyle bir işleme ihtiyaç duymayacaktır. Yine de bu, PS3’ün sabit diskini değiştirmek isteyenler için iyi bir haber.

Fan veya soğutucuya erişmek isteyenlerin biraz zahmetli işe hazır olması gerekiyor. iFixit’in söylediğine göre bunlara ulaşmak için tüm ana kartı yerinden sökmek gerekiyor. Güç beslemesinin unsurları da dört adet vida ve birtakım klipslerin arkasına gizlenmiş, ancak neyse ki güç beslemesi üzerinde fazla bir tamirat gerekmeyecek olması bu işlemi çoğu zaman gerektirmeyecektir.

Yeni ince PS3 iFixit tayfasından tamir edilebilirlik açısından 10 üzerinden 7 puan almayı başarıyor. Bu, PS3’ün ne yaptığını bilen bir kişi tarafından kolaylıkla açılıp tamir edilebileceğini gösteriyor. Sökme işleminin tüm ayrıntılarını aşağıdaki ilgili bağlantıda bulabilirsiniz.

İlgili >> iFixit

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER