Ulaşım

Yeni Subaru Forester sürücüsünün yorgun olduğunu anlayabiliyor

yeni subaru foresterSubaru yeni teknolojileri benimseme konusunda öncü olan otomotiv şirketleri arasında yer almıyor. Ancak 2019 model Forester, bu algıyı değiştirecek bir özellikle geliyor. New York Otomobil Fuarı’nda tanıtılan yeni Subaru Forester, yüz tanıma teknolojisi barındırıyor. Bu teknoloji, sürücünün yorgunluğunu veya dikkatinin dağılıp dağılmadığını anlayabiliyor.

Subaru’nun söz konusu özelliği “DriverFocus” adını taşıyor. Bu özellik aracın en pahalı versiyonu olan Touring’de standart olarak sunulacak. DriverFocus’u başka bir versiyona yerleştirme imkanının olup olmayacağı ise henüz bilinmiyor.

DriverFocus’un temelinde Subaru’nun EyeSight adını taşıyan yeni sürüş asistanı bulunuyor. DriverFocus’un aksine, EyeSight yeni Forester’ın tüm versiyonlarında standart olarak yer alacak. EyeSight tamamen eller serbest sürüş imkanı sağlamasa da, temel sürüş yardımlarını barındırıyor. Uyarlanabilir hız kontrolü, şerit ihlâli uyarı sistemi ve şerit desteği ve çarpışma önleyici frenleme gibi özellikler, sistemde mevcut durumda. Sürücünün yorgunluğunu algılayabilen DriverFocus sayesinde EyeSight’ın gerektiğinde teyakkuz hâline geçerek devreye girebileceği belirtildi.

DriverFocus, toplamda beş sürücüye ait bilgileri saklayabiliyor ve onların tercihlerini hatırlayabiliyor. Yeni Subaru Forester, 2019 sona ermeden yollarda olacak.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER